Spesialenheten for politisaker gransker tvangsdoping av asylsøkere

Går mot mulig etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Spesialenheten for politisaker har startet innledende undersøkelser med tanke på en mulig etterforskning av Politiets utlendingsenhet (PU).

Det skjer etter en artikkelserie i VG om tvangsdoping av asylsøkere som skulle sendes ut av Norge.

- Vi har fått en anmeldelse angående neddoping av asylsøkere på bakgrunn av disse medieoppslagene. Vi har bedt Politiets Utlendingsenhet om å sende oss all relevant informasjon, blant annet de rapporter som måtte finnes om slike hendelser, sier Liv Øyen, leder for spesialenhetens etterforskningsavdeling i Øst-Norge, til Dagbladet.

Hun opplyser at den videre framdriften avhenger av hvor raskt PU legger dokumentene på bordet. Spesialenheten vil trolig ikke ta stilling til om det skal startes etterforskning før de etterspurte papirene foreligger.

Politiets utlendingsenhet har i en rapport til Justisdepartementet gitt utrykk for at PU vil at spesialenheten skal granske saken, men lenge før det ble kjent gjennom NTB i dag var granskingen altså allerede i gang. - Så langt jeg kjenner til har vi ikke fått noen formell henvendelse fra PU per i dag, og uavhengig av hva PU eventuelt har bedt oss om har vi startet våre undersøkelser, sier Øyen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer