Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spesialenheten henlegger narkosaken mot politiet i Bergen

- Ikke grunnlag for straffeforfølgelse mot noen i Vest politidistrikt.

- IKKE STRAFFBART: Spesialenheten har ikke funnet noen grunn til å straffe noen i Vest politidistrikt for å ha nedprioritert alvorlige narkotikasaker i Bergen. Bildet viser politihuset i Bergen. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
- IKKE STRAFFBART: Spesialenheten har ikke funnet noen grunn til å straffe noen i Vest politidistrikt for å ha nedprioritert alvorlige narkotikasaker i Bergen. Bildet viser politihuset i Bergen. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten har ikke funnet noen grunn til å straffe noen i Vest politidistrikt for å ha nedprioritert alvorlige narkotikasaker i Bergen.

Spesialenheten fastslår at narkotikasaker har vært nedprioritert ved Bergen sentrum politistasjon, men konkluderer sin etterforskning med at det ikke er grunnlag for straffeforfølgelse mot noen i Vest politidistrikt. Enheten har verken funnet straffbare forhold i tilknytning til konkrete hendelser i varselet eller ved føringer for arbeidet for narkotikaovertredelser, ifølge VG.

- Politidistriktets måloppnåelse for antallet alvorlige narkotikasaker er lavere i 2015 og 2016 enn for tidligere år, heter det i vedtaket.

Det var VG som i fjor høst skrev om at en høyt betrodd polititjenestemann i distriktet hadde slått alarm om manglende etterforskning av grove narkotikasaker. I den 52 sider lange varslerrapporten hevdes det at bakmennene i narkobransjen i flere år nærmest har kunnet operere fritt i Bergen fordi sakene tar for lang tid å etterforske og dermed systematisk er blitt nedprioritert.

Føringene som innebærer en nedprioritering medfører ikke lovmessig brudd på politiets lovpålagte oppgaver eller sentrale direktiver, konkluderer Spesialenheten.

- Det legges fortsatt ned en betydelig innsats for å bekjempe narkotikakriminalitet, og det kan – vurdert i forhold til samlet oppgavemengde og kapasitet – generelt sett ikke konstateres å være opptrådt på et vis som er straffbart, uttaler Spesialenheten i sin konklusjon.

(NTB)