Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spesialenheten henlegger sak mot Tromsø-politiet

Reagerte ikke på tre oppringninger fra leilighet der 66-åring ble drept.

DREPT JULAFTEN: Den 66-årige mannen ble drept mens han var på julebesøk hos datteren.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
DREPT JULAFTEN: Den 66-årige mannen ble drept mens han var på julebesøk hos datteren. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker går ikke videre med etterforskningen av Tromsø-politiet som ikke reagerte på tre oppringninger fra Asbjørn Marelius Hansen (66) før han ble drept.

- Vi har besluttet å ikke etterforske saken. Den er henlagt etter straffeprosesslovens paragraf 224. Det betyr at vi mener det ikke er skjedd noe straffbart, sier juridisk rådgiver Mona Skaaden-Bjerke ved Spesialenheten for politisaker til NTB.

Tre telefoner 66-åringen ble funnet drept i datterens bolig i Tromsø om morgenen julaften. Tre ganger ble det ringt fra leiligheten til politiet, som blant annet snakket med den avdøde og hans 38 år gamle datter som ønsket faren fjernet fra leiligheten. Politiet rykket ikke ut til leiligheten før de fikk melding fra AMK-sentralen.

Ikke nødssituasjon Spesialenheten har gått gjennom lydloggene av samtalene fra leiligheten.

- Lydloggene viser ikke at politiet fikk melding om en nødssituasjon som de burde rykke ut til. Det var ikke noe som tilsa at det skulle skje et drap. Når det ikke har skjedd noe straffbart fra politiets side, blir saken henlagt, sier Mona Skaaden Bjerke.

Erkjenner drap Datteren og hennes 42 år gamle samboer ble pågrepet og siktet for drap. Datteren ble løslatt sist fredag, men er fortsatt siktet for medvirkning til drap. I avhør har 42-åringen erkjent at det var han som tok livet av Asbjørn Marelius Hansen, men han nekter straffskyld.

Den drapssiktedes forsvarer har antydet at det kan være snakk om nødverge. Det er også usikkert om 42-åringen er strafferettslig tilregnelig.

(NTB)

Hele Norges coronakart