Spesialenheten koblet inn etter utforkjøring i Lofoten

Én omkom da bil kjørte på sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialenheten for politisaker er koblet inn etter at en bil som politiet forsøkte å stanse for kontroll i Lofoten, kjørte på havet og en person omkom.

Det var ved fergeleiet på Smorten i Valberg at bilen kjørte på havet i ettermiddag.

- Politiet ønsket å stoppe bilen for kontroll, fordi det var mistanke om ruspåvirket kjøring. Så var politiet inne i bildet forut for at bilen kjørte i havet, og derfor er spesialenheten koblet inn, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Han ønsker ikke å spesifisere hva han mener med at «politiet var inne i bildet», og om dette innebærer at de fulgte etter bilen da den ikke stanset.

- Dette er alt vi ønsker å si. Nå har vi varslet spesialenheten, og da ønsker vi ikke å gå ut med mer informasjon enn dette, sier han.

Alle nødetatene rykket ut etter utforkjøringen, både redningsskøyte og redningshelikopter, men klokka 18.44 konstaterte politiet at personen var død.

Mannen i bilen, som ikke var fra Lofoten, var alene i bilen.

- Det ble igangsatt gjenopplivingsforsøk da han ble hentet opp fra havet, men livet sto ikke til å redde. Han ble bekreftet omkommet av lege på stedet, sier Fagerhaug til Lofotposten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram