Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spesialenheten koblet inn

Foreløpig uklart hvor mange skudd som ble avfyrt mot den kaprede ambulansen.

BLE STOPPET TIL SLUTT: Ambulansen endte her. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BLE STOPPET TIL SLUTT: Ambulansen endte her. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Som Oslo-politiet selv bekrefter i en pressemelding er Spesialenheten for politisaker koblet inn etter skytingen mot 32-åringen som kapret en ambulanse på Torshov i går.

Dette skjer rutinemessig i saker hvor politiet løsner skudd.

Knut Wold, avdelingsleder i Spesialenheten, sier til Dagbladet at de har fått bistand fra Kripos til å sikre bevis på åstedene.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 806590098


Varnish cache server

«EN GAL MANNS FERD»: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på «en gal manns ferd» med en kapret ambulanse i Oslo. Video: Dagbladet/Privat. Foto: Atle Silgjerd Vis mer

- Bakgrunnen er den massive maktbruken som fant sted, herunder skyting ved flere anledninger, sier Wold.

- Og vi er i gang med å avhøre involverte tjenestepersoner, sier Wold.

Politiet opplyste i går at de skjøt mot ambulansen tre ganger for å få den til å stoppe. Et vitne opplyste til Dagbladet i går at det ble hørt minst ti skudd.

Oslo-politiet sier saken fortsatt etterforskes bredt, og at de i tillegg til avhør av de to siktede avhører flere vitner.

- Politiet har gjennomført en rekke vitneavhør som har gitt oss viktig informasjon så langt i saken. Det vil også utover dagen bli gjennomført avhør av vitner, både til hendelsen og andre som politiet mener kan bidra med informasjon. Vi ber fortsatt publikum ta kontakt med politiet hvis de har opplysninger eller har gjort observasjoner og fortsatt ikke har snakket med politiet. Politiet ønsker også tilsendt videoer og bildemateriale i forbindelse med saken – dette kan sendes til https://tips.politiet.no, opplyser politiet i en pressemelding.

AVHØRES: Den 25-årige kvinnen som er siktet etter gårsdagens hendelser der kapring av en ambulanse inngikk, skal etter planen avhøres i formiddag. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Gårsdagens dramatiske politijakt begynte i 12.30-tida. Da kapret en 32 år gammel bevæpnet mann en ambulanse, etter å ha havnet i en bilulykke på Rosenhoff.

Mannen tok seg til Torshov med ambulansen, og i løpet av hans dramatiske ferd ble flere personer lettere skadet, deriblant et sju måneder gammelt tvillingpar.

Under den ville ferden kjørte mannen, ifølge politiet, bevisst opp på et fortau for å ramme uskyldige ofre.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer

For å stanse ambulansekapreren besluttet politiet ved tre anledninger å avfyre skudd mot ambulansen.

Hvor mange skudd som ble avfyrt, hvilke våpen som ble brukt og hvor mange polititjenestepersoner som skjøt, er uklart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media