Spesialenheten kritiserer Trondheims-politiet

Ventet halvannet år på å reagere på melding om at politimann sto bak vold og våpentrusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da ledelsen i Sør-Trøndelag politidistrikt fikk melding om at en betrodd politimann sto bak vold og våpentrusler, brukte de ett år og fem måneder før saken ble sendt til etterforskning.

Spesialenheten for politisaker retter kraftig kritikk mot måten ledelsen i Sør-Trøndelag politidistrikt håndterte den angivelige familievoldssaken på, etter at de fikk melding om den høsten 2006.

Overfor Spesialenheten har mannens ekskone opplyst at hendelsen skjedde i hjemmet, og at hun brakk tre ribbein da hun ble kastet i en vegg. Politimannen skal også ha opptrådt truende med en ladd pistol i hjemmet, ifølge kvinnen.

Politimannen erkjenner overfor Adresseavisen at han skjøv bort sin tidligere ektefelle for å komme seg ut av huset. Hun skadet seg da hun traff knaggene i gangen, forteller han. Mannen opplyser videre at dette skjedde i forbindelse med et samlivsbrudd, og han beklager det som skjedde. Han bekrefter også å ha holdt et våpen, men avviser at det var ladd.

Saken ble ikke oversendt statsadvokaten for etterforskning før 31. januar i fjor. At politidistriktet ikke tok initiativ til dette tidligere, mener Spesialenheten vitner om «mangel på klarsyn og besluttsomhet». Saken er nå henlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer