Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Spesialenheten om Jensens sms til Cappelen den 22. juli 2011: - Hoderystende

- Viser hvor viktig samarbeidet var, mener Spesialenheten.

TILTALT: Spesialenheten har tiltalt Jensen for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj og for å ha mottatt minst 2,1 millioner kroner av hasjbaronen Gjermund Cappelen. Eirik Jensen nekter straffskyldFoto: Berit Roald / NTB scanpix
TILTALT: Spesialenheten har tiltalt Jensen for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj og for å ha mottatt minst 2,1 millioner kroner av hasjbaronen Gjermund Cappelen. Eirik Jensen nekter straffskyldFoto: Berit Roald / NTB scanpix
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvorfor gikk ikke Eirik Jensen lei av å bruke så mye tid på Gjermund Cappelen? Jo, for det dreide seg om noe annet. Kontakten var en inntektskilde for Jensen, sier aktor Kristine Schilling fra Spesialenheten i sin sluttprosedyre i rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i dag.

Her trekker hun blant annet fram en rekke eksempler på hvor omfattende kontakten mellom de to tiltalte har vært i perioden 1993 - 2013.

- Hoderystende

Blant de 1500 meldingene som man vet er sendt mellom de to mennene i disse åra, kom det flere sms-er fra Jensen til Cappelen den 22. juli 2011, dagen da 77 mennesker ble drept av Anders Behring Breivik på Utøya og i regjeringskvartalet.

En av meldingene Jensen sendte Cappelen denne dagen var:

«Ingen nye utfordringer».

- Det er hoderystende at Jensen i det hele tatt kan prioritere kontakt med Cappelen denne dagen. Oslo står på hodet, alle i politiet er opptatt av å håndtere terrorangrepet, finne ut om Behring Breivik opererte alene, eller om det var flere gjerningspersoner, sier Schilling.

- Begynte å gråte

- Dette viser hvor viktig samarbeidet er for Eirik Jensen, og vi er overbevist om at Cappelen har vært Jensens pengekilde i mange år, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer