Spesialenheten skal etterforske lekkasjer

Skal finne ut om politiet har lekket i terrorsaken.

ÅSTEDET: Nå vil Spesialenheten for politisaker etterforske eventuelle lekkasjer fra politiet til pressen i terrorsajken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ÅSTEDET: Nå vil Spesialenheten for politisaker etterforske eventuelle lekkasjer fra politiet til pressen i terrorsajken. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spesialenheten for politisaker har besluttet å iverksette etterforskning av politiet i forbindelse med lekkasjer i terrorsaken, melder Aftenposten.no.

Ba om etterforskning I begynnelsen av februar ble det kjent at bistandsadvokatene i 22. juli-saken i et brev ba politiet om å etterforske en lekkasje av bildemateriale til VG - og om å oversende saken til Spesialenheten for politisaker.

Bildene skal ifølge begjæringen være av to drepte og en hardt skadet person etter angrepet på Regjeringskvartalet.

Brevet, som er underskrevet Mette Yvonne Larsen, Frode Elgesem og Siv Hallgren på vegne av samtlige bistandsadvokater i saken, ber om:

 «en snarlig redegjørelse på hvilken informasjon politiet/påtalemyndigheten besitter ad omfanget av lekkasjene, og anmoder under enhver omstendighet om rask etterforskning av forholdet (...)»

Bekreftet John Roger Lund leder Oslo-politiets «terrorenhet», som etterforsker terrorangrepet mot Norge 22. juli bekreftet overfor Dagbladet at de hadde mottatt et brev angående lekkasjene.

- På bakgrunn av dette har vi rapportert tilbake til statsadvokatene på dette forholdet, sa Lund til Dagbladet i begynnelsen av februar.

Oslo tingrett bestemte denne uka at advokat Sigurd Klomsæt ikke kan fortsette som bistandsadvokat i terrorsaken. Retten fant det bevist at han har lekket fortrolig informasjon til pressen. Avgjørelsen er anket.

Dagbladet følger saken.