Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spesialenheten skal undersøke Tromsø-saken

Politiet innrømmer feil når de brukte en time på å rykke ut til væpnet ran. Nå undersøker Spesialenheten forholdene.

SKAL UNDERSØKE: Jan Egil Presthus melder om at Spesialenheten for politietterforskning skal undersøke saken i Tromsø. Her sitter han sammen med Knut Storberget (t.h) og Ingelin Killengreen. Foto: Scanpix
SKAL UNDERSØKE: Jan Egil Presthus melder om at Spesialenheten for politietterforskning skal undersøke saken i Tromsø. Her sitter han sammen med Knut Storberget (t.h) og Ingelin Killengreen. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stasjonssjef for politiet i  Tromsø, Kurt Pettersen, innrømmet til Dagbladet i dag at det ble begått en feil da politiet brukte en time på å rykke ut til en rapport om væpnet ran i Tromsø. Nå undersøker Spesialenheten for politisaker saken på bakgrunn av medieoppslagene.

Skal undersøkes
Spesialenheten for politisaker skal nå undersøke saken nærmere melder sjef i Spesialenheten, Jan Egil Presthus, til Dagbladet.

- Spesialenhetens etterforskingsavdeling i Midt-Norge og Nord-Norge vil nå innhente nærmere opplysninger fra hendelsen og vurdere om det skal iverksettes etterforsking. Leder for etterforskingsavdelingen er advokat Terje Aas, advokatfirmaet Vogt & Wiig, Trondheim.

Fanget opp saken i media
Terje Aas som leder etterforskningen i saken for Spesialenheten har nå tatt kontakt med Tromsø politidistrikt på bakgrunn av medieoppslagene i saken.

- Vi har fanget opp oppslaget, nå er det etablert kontakt med Tromsø politidistrikt. Vi jobber nå for å få opplysninger om hendelsen, så vi får ut det materialet som er nødvendig for å vurdere saken, forteller Terje Aas til Dagbladet.

Spesialenheten var klar over at Dagbladet hadde rapportert om saken allerede i går kveld. Men det var først i dag at de fant ut at politiet i Tromsø innrømmet at det var blitt begått feil.

- Vi ser på avisoppslaget at man innrømmet feil selv, men vårt mandat er å vurdere om det er begått straffbare handlinger. For å vurdere det må vi få inn opplysninger så vi kan finne ut om vi skal iverksette ytterligere etterforskning i saken, sier Terje Aas.

- Vi skal vurdere om det kan være straffbart å ikke rykke ut på en slik sak, men det er for tidlig å ta stilling til det, forklarer Terje Aas til Dagbladet.

Få klager
Terje Aas sier han ikke kjenner til flere tilfeller av lignende saker.

Kurt Pettersen fra Tromsø politidistrikt har ingen kommentar til saken angående henvendelsen fra spesialenheten. De registerer at de har fått henvendelsen og skal jobbe med å få sendt over det materialet spesialenheten for politietterforskning har bedt om.

- Vi mottar masse meldinger fra publikum, og egentlig er det svært få klager på dette området. Det er utrolig sjelden, og som oftest når vi ikke kommer er det på grunn av kolliderende oppdrag, sier Kurt Pettersen til Dagbladet.

INNRØMMER FEIL: Stasjonssjef for Tromsø politistasjon innrømmer at det ble gjort en feil da de brukte en time på å rykke ut. Foto: Scanpix
INNRØMMER FEIL: Stasjonssjef for Tromsø politistasjon innrømmer at det ble gjort en feil da de brukte en time på å rykke ut. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media