Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spesialenheten vurderer å etterforske Tromsø-politiet

Politiet mottok tre meldinger fra leiligheten der drapet skjedde før de rykket ut.

DREPT PÅ JULAFTEN: Kvinnen som sammen med sin samboer er siktet for å ha drept sin far i 60-årene i Tromsø julaften, ble framstilt for varetektsfengsling fredag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
DREPT PÅ JULAFTEN: Kvinnen som sammen med sin samboer er siktet for å ha drept sin far i 60-årene i Tromsø julaften, ble framstilt for varetektsfengsling fredag. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker vurderer om de skal etterforske Tromsø-politiet i forbindelse med drapssaken julaften. Politiet mottok tre meldinger fra leiligheten der drapet skjedde, før de ble varslet av AMK og rykket ut.

- Den dagen dette skjedde, ble vi underrettet, noe som er ganske vanlig i en sak hvor det rettes noen spørsmål mot politiet. Det er ikke dermed sagt at vi skal sette i verk etterforskning. Vi skal ha en egen vurdering og trenger noen flere opplysninger før vi beslutter om vi skal etterforske dette eller ikke, sier Halvor Hjelm-Hansen som er leder for etterforskningsavdeling Midt-Norge og Nord-Norge i Spesialenheten til NTB.

Han sier Spesialenheten foreløpig avventer situasjonen, og at en beslutning ikke blir tatt før en gang i neste uke.

Ble varslet Politistasjonssjef Kurt Pettersen opplyste på en pressekonferanse på politihuset i Tromsø julaften at politiet da de ble varslet av AMK klokka 8.33, allerede hadde fått tre meldinger fra leiligheten. Den første meldingen ble ringt inn klokka 7.49, den andre klokka 8.18 og den tredje kort tid etter.

Ifølge politistasjonssjefen anså ikke operasjonsleder meldingene som så alvorlige at de fant det nødvendig å rykke ut.

Kvinnen som sammen med sin samboer er siktet for å ha drept sin far i 60-årene i Tromsø julaften, ble framstilt for varetektsfengsling fredag.

Fengslingsmøtene i Nord-Troms tingrett startet klokka 9, men fengslingskjennelsen blir først kjent senere fredag. Mannen i 60-årene ble funnet død i leiligheten på Tromsøya da politiet og AMK rykket ut til stedet like før klokka 9 julaften.

Flere avhør På stedet pågrep de mannens 38 år gamle datter og hennes 42 år gamle samboer som begge ble siktet for drap eller medvirkning til drap.

- De siste dagene er de mest nødvendige etterforskningsskritt og forberedelser til dagens fengslingsmøte gjennomført. Etterforskningen fortsetter i dag, blant annet med flere avhør av vitner og fortsatt rundspørring. Det planlegges også avhør av de siktede. Så langt er det kun gjennomført et innledende avhør av kvinnen, sier politioverbetjent og sjef for etterforskningsseksjonen ved Tromsø politistasjon, Morten Pettersen.

Han opplyser at den drepte blir obdusert fredag, men av hensyn til etterforskningen vil ikke resultatet av obduksjonen bli offentliggjort før senere

(NTB)