Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spesialgruppe skal løse gåtene i trippeldrapssaken

Politiet legger ned betydelige ressurser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Deres mål er å kunne gi svar på de mange spørsmålene i denne saken. Hva skjedde forut, underveis på turen og oppe på fjellet? Og hva var bakgrunnen for at dette kunne skje? sier regionlensmann i Sogn, Åge Løseth, til Dagbladet.

12 etterforskere fra hele Sogn og Fjordane går nå inn i egen spesialetterforskningsgruppe etter trippeldrapet på Valdresekspressen i Årdal i forrige uke. Bussjåfør Arve Kvernhaug (55) fra Bagn i Valdres, student Margaret Molland Sanden (19) fra Årdal og Brahim Khouya (53) fra Sverige ble funnet drept i bussen. En 30 år gammel mann fra Sør-Sudan er siktet for trippeldrapet. Han ble i torsdag i forrige uke varetektsfengslet i fire uker, men har anket kjennelsen.

- 12 etterforskere til en sak er betydelige ressurser for et politidistrikt som Sogn og Fjordane og avspeiler hvor alvorlig denne saken er og hvor grundig den skal etterforskes, sier Løseth.

I tillegg skal Kripos gjennomføre avhør med den trippeldrapssiktede 30-åringen hvis han er villig til det. Han har ikke blitt avhørt ennå og det er heller ikke aktuelt i dag.

30-åringen kan sitte på flere av svarene på hva som skjedde, selv om han via sin advokat har uttrykt at han ikke husker noe fra bussturen som skulle til Oslo.

- Vi håper å få gjennomført et avhør med ham i løpet av uka og så raskt om mulig. Vi veit ikke om han en gang er villig til å la seg avhøre, sier Løseth.

Mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling, har hatt flere samtaler med sin klient, men ønsker ikke å gå i detalj om disse. Han sier han ikke vet når det kan gjennomføres avhør.

- Så langt har det vært fysiske og psykiske årsaker til at det ikke har vært mulig med et avhør, sier Verling til Dagbladet.