Spesialgruppe vokter gjengene

Oslo-politiet har nå fått sin egen spesialgruppe som samordner kunnskap og følger utviklingen blant gjengene som opererer i byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet følger ungdomsgjengene med argusøyne. Spesialgruppa består av tjenestemenn fra fem nær-politistasjoner, samt en sentral enhet fra Oslo politidistrikt.

- Ungdomsgjengene er blitt mer synlige. I tillegg er miljøet i enkelte av gjengene blitt mye tøffere. Gjengene utgjør et eget problem i bybildet. Derfor er det satt ned en gruppe som spesielt skal følge utviklingen, sier Jon Gangdal, informasjonssjef ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Ungdomsgjengene i Oslo gyver først og fremst løs på hverandre. Gangdal kjenner til at de også har utøvet vold mot eldre, men kan ikke si sikkert om dette er et økende problem.

Ifølge informasjonssjefen registrerer nå Oslo politidistrikt alder på både gjerningsmenn og offer, for å skaffe seg bedre oversikt.

- Fordi vi ikke har registrert dette tidligere, kan vi ikke si sikkert at vold mot eldre er et økende problem, sier Gangdal.