Spesialist i psykiatri vil medisinere Breivik mot psykoser

Thor Kvakkestad har tilbudt medisineringshjelp i brev til Breivik. - Det vil kunne avklare om du er tilregnelig eller ikke, skriver han.

TILREGNELIG ELLER IKKE? I den første sakkyndigrapporten ble Anders Behring Breivik erklært utilregnelig av de rettssakkyndoge. I den andre rapporten ble han erklært tilregnelig. Spesialist i psykiatri, Thor Kvakkestad mener at det vil være i Breiviks egen interesse å nå starte med antipsykotisk medikamentell behandling. -  Om han ikke viser effekt av medisinen, vil han kunne bevise for alle at han er tilregnelig, mener Kvakkestad. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet
TILREGNELIG ELLER IKKE? I den første sakkyndigrapporten ble Anders Behring Breivik erklært utilregnelig av de rettssakkyndoge. I den andre rapporten ble han erklært tilregnelig. Spesialist i psykiatri, Thor Kvakkestad mener at det vil være i Breiviks egen interesse å nå starte med antipsykotisk medikamentell behandling. - Om han ikke viser effekt av medisinen, vil han kunne bevise for alle at han er tilregnelig, mener Kvakkestad. Foto: Øistein Norum Monsen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klinikkoverlege og spesialist i psykiatri, Thor Kvakkestad sendte i går et brev til Anders Behring Breivik, der han tilbyr seg å hjelpe den terrortiltalte med medisinering mot psykose.

- Frivillig bruk av antipsykotisk medikasjon nå gjennom rettsaken vil kunne ha avgjørende betydning for å kunne si med betydelig mer sikkerhet hva som er tilfelle i denne saken; om Breivik er tilregnlig eller utilregnelig, paranoid schizofren eller bare personlighetsforstyrret og ond, sier Kvakkestad til Dagbladet.

- Helt avgjørende Kvakkestad sier at han etter 18 års erfaring med medikamentell behandling av psykoser svært sjeldent har opplevd at pasienters symptombilde ikke endrer seg i noe grad i løpet av de første ukene av behandlingen.

- Det vil være i Breiviks interesse å få dokumentert for alle at han er tilregnelig. Hvis han kan gjennomføre rettsaken adekvat medisinert med dokumenterte verdier av antipsykotisk medisin i blodet vil dette kunne være helt avgjørende for at han blir kjent tilregnelig, dette dersom symptombildet som er beskrevet i den første sakkyndigrapporten ikke endrer seg i det hele tatt, mener Kvakkestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer