- Spesialklassenbør ikke være russ

Disse elevene fra spesialklassen ved Hartvig Nissens skole burde ikke feire russetida etter tre år på videregående skole, mener rektor. Foreldrene til ungdommene reagerer nå sterkt. - De trenger ikke enda en beskjed om at de er utafor, sier far Kjeld Rimberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Elevene er skuffet. Hvorfor skal ikke de, i likhet med alle som har gjennomgått tre år ved Hartvig Nissens skole, kunne få feire russetida, akkurat slik som de andre? Det skjønner de ingen verdens ting av.

- Det er ikke sånn at alle med 12 års skolegang er russ. At disse elevene ble russ var en inkurie, altså en uforutsett hendelse, som ikke vil skje igjen. Neste år blir det ikke russ fra spesialklassen. Slik har det heller ikke vært tidligere år, sier Stein Løvold til Dagbladet.

Men elevene selv sier at de vil kjempe for at de som kommer etter dem også skal få være russ.

Upraktisk

Løvold understreker at bare de som får studiekompetanse i dag blir rødruss. Noen av elevene i spesialklassen skal fortsette i to år til, og dermed er de ikke ferdige ved Hartvig Nissens skole. Derfor burde de eventuelt vente til de blir helt ferdige ved skolen, mener Løvold.

- Et annet moment er de praktiske problemene ved store russearrangementer, noe jeg også diskuerte med russeformannen, sier Løvold.

- Akademisk tradisjon

- Men unner du ikke disse elevene å få feire russetid akkurat som de andre?

- Tradisjonelt betyr russetid en periode hvor elevene skal kaste 'hornene' før de går inn i det akademiske borgerskapet. Heller ikke de yrkesfaglige retningene feirer russetida, og elevene i spesialklassen er på ulike nivå i de forskjellige fagene, sier Løvold.

Kjeld Rimberg, som er far til en av ungdommene i spesialklassen, er provosert over uttalelsene til rektor. Han fikk høre om rektors uttalelser da ungdommene selv og foreldrene var i gang med å male russebil. I går skulle de ha et privat russearrangement sammen da de møtte Dagbladet.

- Uforstandig

- Dette er uforstandig og uklokt sagt. Rektor burde holde tilbake sine private oppfatninger når elevene har det fint midt i russetida. Da jeg først fikk høre om uttalelsen, som rektor ga i samtale med en av foreldrene, ble jeg overrasket. Dette er ikke i tråd med det jeg tidligere har opplevd ved skolen, sier Rimberg.

- Her er rektor helt på viddene. Ungene våre er i en spesiell situasjon og er avhengig av all støtte og hjelp de kan få. Ikke slike uttalelser som dette, sier Rimberg. ,

Han mener at argumentene faller så sin egen urimelighet når rektor vil sammenligne elevenes faglige kvaliteter med de andre avgangselevene. Dessuten tviler han på at rektor kan nekte elevene russefeiring på formelt grunnlag.

GLADRUSS:</B> F.v. Linn Rimberg, Hege Dokk Nygaard, Per Christensen og Knut Medbøen har det helt topp i russetida. De vil kjempe for at elever fra spesialklassen skal få være rødruss neste år også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer