INDIVIDUELL BEHANDLING: Økonom Steinar Juel mener det er sløsing å innføre spesialordninger for arbeidstakere over 60. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
INDIVIDUELL BEHANDLING: Økonom Steinar Juel mener det er sløsing å innføre spesialordninger for arbeidstakere over 60. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer

- Spesialordninger for arbeidstakere over 60 er sløsing med ressurser

Civita-økonom Steinar Juel (65) tar oppgjør med seniorpolitikk .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Man får på en måte en ny status når man passerer 60 år, men det har ingenting med helse eller omsorgsbehov å gjøre, det har bare med at du blir en alder. Jeg opplever det som feil å ha en alderssegmentering, sier Juel til Dagens Næringsliv.

Samfunnsøkonomen mener det kan stigmatisere en hel aldersgruppe dersom tiltak begrunnes med alder i stedet for individuelle behov. I tillegg mener han det er sløsing med samfunnets ressurser.

- Noen kan ha sviktende helse, men det kan du ha også ha som 50-åring. Man må behandles individuelt ut ifra den situasjonen man er i. Man bør alminneliggjøre folk som greier seg selv, mener han.

Juel gikk selv av med pensjon fra stillingen som sjeføkonom i Nordea i fjor, men har nå en halv stilling som samfunnsøkonomi tenketanken Civita. I tillegg sitter han i Norges Banks hovedstyre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram