Spesialsoldater drepte kidnappere for å redde Helen (28) og Moragwe (26)

Den britiske statsministeren autoriserte selv den svært avanserte spesialoperasjonen.

REDDET: Helen Johnston (til høyre) ble reddet av spesialsoldater etter at hun ble kidnappet. Foto: Reuters/Scanpix
REDDET: Helen Johnston (til høyre) ble reddet av spesialsoldater etter at hun ble kidnappet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spesialstyrker gjennomførte natt til i dag et avansert nattraid mot en hule langt inne i Talibans territorium i Badakhshan-provinsen nordøst i Afghanistan, melder Daily Mail.

Oppdraget var å frigi totalt fire gisler, blant dem britiske Helen Johnston (28) og kenyanske Moragwa Oirere (26). Gislene hadde jobbet med et nødhjelpsprosjekt i landet da de ble tatt som gissel.

Med helikopterstøtte Ifølge Daily Telegraph skal det ha vært elitesoldater fra den britiske spesialstyrken SAS som sammen med andre spesialstyrker i Afghanistan (ISAF SOF) som i skjul av natten iverksatte angrepet.

- Oppdraget med å redde gislene ble iverksatt med helikopterstøtte. Gislene ble holdt i en hule i fjellene, opplyser en afghansk talsmann til nyhetsbyrået AFP.

Spesialsoldatene skal ha kommet med helikoptre og ble møtt av fem tungt bevæpnede gisseltakere, som tidligere hadde kommet med krav om løsepenger i en video. Alle fem ble drept i angrepet.

- Modig og imponerende Storbritannias statsminister David Cameron kunne i dag opplyse om at han hadde autorisert redningsforsøket etter å ha blitt orientert om den planlagte operasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer