Spesialsoldater kjemper en febrilsk kamp for å komme inn i katastrofeskipet

Sterke strømninger, lav temperatur og dårlig sikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sørkoreanske spesialsoldater har startet å dykke etter savnede personer rundt passasjerferja som sank omtrent 20 kilometer utenfor kysten av Sør-Korea i natt.

Om bord i ferja var det 462 passasjerer, 325 av dem var skoleelever ved en videregående skole utenfor Seoul.

Fortsatt er 284 personer ikke gjort rede for og fire er bekreftet døde.

- Vi hørte et smell, og plutselig kantret skipet over, sier forteller en av de overlevende til det sørkoreanske nyhetsbyrået.

Vanskelige forhold Ifølge nyhetsbyrået Yonhap slet dykkerne fra Navy Seals i timesvis med å komme inn i båten på grunn av sterke strømninger på opptil åtte kilometer i timen, i tillegg til at det er veldig dårlig sikt i området.

Rundt 200 dykkere fra spesialstyrken er satt inn i søket.

Letemannskapet frykter at en mengde personer kan være fanget inne i det sunkne fartøyet. Lav vanntemperatur, sammen med mørke og raske strømninger gjør situasjonen enda verre for letemannskapet, har de sørkoreanske myndighetene fortalt, ifølge Yonhap.

Uklar årsak Myndighetene bekrefter at de to som til nå er bekreftet omkommet, er besetningsmedlem Park Ji-young (22) og andreårselev Jung Cha-woong ved Danwon videregående skole i Ansan.

 REDNINGSFORSØK:  Her forsøker febrilsk sørkoreanske spesialsoldater å redde ut personer fra skipet som startet å ta inn vann i natt norsk tid. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
REDNINGSFORSØK: Her forsøker febrilsk sørkoreanske spesialsoldater å redde ut personer fra skipet som startet å ta inn vann i natt norsk tid. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer

Et titalls personer skal være kjørt til sykehus med beinbrudd og mindre skader.

- Vi skal forsøke å finne ut av ulykken når søket etter overlevende er over, sa assisterende vise-innenriksminister, Lee Gyeong, under en pressekonferanse.

Han forteller også at regjeringa har satt inn all tilgjengelig letemannskap i søket etter overlevende.

Årsaken til at skipet startet å ta inn vann og til slutt sank er ikke klart, men sørkoreanske myndigheter skal legge inn alle ressurser til å finne årsaken til ulykken og søke etter savnede, varsler de.

 OVERLEVENDE:  Denne kvinnen ble reddet ut fra katastrofeskipet. Fortsatt er 284 personer ikke gjort rede for og fire er bekreftet døde. Foto: EPA/NTB Scanpix.
OVERLEVENDE: Denne kvinnen ble reddet ut fra katastrofeskipet. Fortsatt er 284 personer ikke gjort rede for og fire er bekreftet døde. Foto: EPA/NTB Scanpix. Vis mer