OPPRØRERE: Oljeterminalen i  al-Sidra kontrolleres av libyske opprørere, under ledelse av opprørsleder Ibrahim Jathran. Det fikk skjebnesvangre følger for den libyske regjeringen i saken med oljetankeren som stakk av. Foto: Reuters / NTB scanpix
OPPRØRERE: Oljeterminalen i al-Sidra kontrolleres av libyske opprørere, under ledelse av opprørsleder Ibrahim Jathran. Det fikk skjebnesvangre følger for den libyske regjeringen i saken med oljetankeren som stakk av. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Spesialstyrker har bordet oljetanker som stakk av fra det libyske sjøforsvaret

Situasjonen tvang statsministeren til å gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske og europeiske spesialstyrker har bordet oljetankeren som tidligere denne måneden stakk av fra det libyske sjøforsvaret.

Soldater fra den amerikanske spesialstyrken Navy Seals og europeiske SOCEUR bordet tankskipet «Morning Glory» i internasjonalt farvann sørøst for Kypros søndag kveld, opplyser USAs forsvarsdepartement.

Libyas regjering ble kastet ut i krise og statsminister Ali Zeidan tvunget til å gå av da oljetankeren stakk av fra det libyske sjøforsvaret.

Den libyske regjeringen hadde gitt ordre om at tankskipet skulle eskorteres av forsvaret fra al-Sidra, hvor oljeterminalen kontrolleres av libyske opprørere, til havnen i hovedstaden Tripoli. Men tankeren klarte angivelig å stikke av fra marineskipene på grunn av dårlig vær.

De amerikanske og europeiske spesialstyrkene har nå kontroll over skipet, som seiler under nordkoreansk flagg. USAs forsvarsdepartement betegner skipet som statsløst.

(NTB)

MÅTTE GÅ AV: Libyas statsminister Ali Zeidan. Foto: Reuters / NTB scanpix
MÅTTE GÅ AV: Libyas statsminister Ali Zeidan. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer