- Spesiell situasjon

Kløfta bo- og aktivitetssenter har innhentet faghjelp for å få avklart hva Elin Bøhler betyr for Trond Vegel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Generelt synes vi det er kjempefint at to mennesker finner hverandre. Men siden vi har ansvaret for en av dem, må vi være sikre på at begge ønsker forholdet. Det er vi ikke i dag, sier pleie- og omsorgssjef i Kløfta distrikt, Torill Veiden, til Dagbladet.

Saken blir nå diskutert i sin fulle bredde på avdelingen hvor Trond Vegel har bodd i tre år. Nå er både leger, fylkeslege og annen fagekspertise koblet inn.

- Spørsmålet er hva Vegel egentlig føler og mener. Det er lagt et løp som forhåpentlig vil ende opp i det ene eller det andre. Vi har god dialog med Elin Bøhler, og har avtale om å ringe henne en gang i uka. Men inntil vi får utredet saken nærmere, er det ikke aktuelt å utvide hennes besøkstid, sier Veiden.

Ingen mistro

Pleie- og omsorgssjefen innrømmer at sykehjemmet i utgangspunktet ikke har rett til å avgjøre hvem en beboer skal få besøk av. Hun forsvarer likevel beslutningen om å stenge Elin Bøhler ute i perioder.

- Helsepersonell har mulighet til å ta slike beslutninger utfra en helhetsvurdering av pasientens helsetilstand. Det er dessuten i samråd med familien og faglig ansvarlige vi har valgt å gjøre som vi gjør. Nærmere inn på dette kan jeg ikke gå av hensyn til taushetsplikten, sier Veiden og legger til:

- I og med at Trond Vegel er vår beboer, er det først og fremst ham vi må ta hensyn til. Samtidig prøver vi selvsagt å forstå Elin Bøhler, og det er ikke slik at vi mistror henne. Siden situasjonen er så spesiell, tar det bare litt tid å finne ut hva som er hva.

Tolker signaler

Torill Veiden ønsker ikke å gå inn på Elin Bøhlers påstander om hva pleiere har sagt. At døra til Trond Vegels rom er blitt låst, kjenner hun ikke til.