- Spesielt å bli skjelt ut av sjefen

FrPs Ulf Erik Knudsen oppgitt over stortingspresident Thorbjørn Jaglands utfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette faller på sin egen urimelighet. Når han går over i rein utskjelling blir det pinlig, sier Ulf Erik Knudsen om Thorbjørn Jaglands personkarakteristikker av ham i en kronikk i dagens Drammens Tidene

Her omtaler Jagland FrPs politiker for «en klovn» og «null og niks».

Ulf Erik Knudsen reagerer på at det er stortingspresidenten som kommer med beskyldningene.

- Det er spesielt å bli skjelt ut av sin egen sjef på Stortinget. Det ville vært mer naturlig om det var en lokal politiker som framsatte kritikken.

Innad i presidentskapet

Carl I. Hagen, visdepresident på Stortinget og partikollega av Knudsen, er mer tilbakeholden med å kommentere kritikken. Dette til tross for at Hagen og Jagland også tidligere har vært i tottene på hverandre, og kan sies å ha satt en ny tone for presidentskapet i Norge.

- Etter å ha tenkt meg nøye om har jeg kommet til at jeg ikke ønsker å kommentere partipolitiske uttalelser fra andre medlemmer i presidentskapet da det tilhører de parlamentariske lederne å uttale seg om partipolitiske uttalelser, sier Hagen til Dagbladet.no.

- Dermed mener du også at stortingsgspresident Jagland burde overlatt saken til sin parlamentariske leder?

- Spesielt å bli skjelt ut av sjefen

- Det vil jeg ikke kommentere. Jeg velger å ta debatter innad i presidentskapet, sier Hagen.

Stenge Drammen

Jaglands kritikk kommer etter at Frps stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen i sommer har foreslått å stenge Drammen for innvandring de neste 15 årene, bøtelegge foreldre som ikke lærer barna sine norsk, og uttalt at arbeidsledige innvandrere trenger «et spark i baken». Et av Jagland sine poeng i kronikken er at mennesker trenger å høre at de kan bidra med noe framfor å få høre at de er en byrde.

Men Knudsen mener Jagland skyter langt over mål.

- Jeg ser ikke alle innvandrere under ett, jeg er også opptatt av at mange bidrar. Det er media som lager et bilde av at vi skjærer alle innvandrere over en kam.

- Men er det ikke ekskluderende å ville stenge av en by for noen grupper mennesker?

- Vi klarer uansett ikke å stenge byen for alle. Målet er å begrense innvandringen til Drammen inntil flere har kommet i arbeid. Dette synspunktet støtter mange innvandrere selv. Det er ikke lenge siden en gruppe innvandrere stod fram i Drammens Tidene og sa at det er for mange av dem her.

- Har du noen gang satt positivt søkelys på det innvandrere bidrar med?

- Jeg har sagt mye fint om innvandrere, særlig om de som er i arbeid og skaper mye.

Knudsen tror Jagland innerst inne erkjenner at Knudsen har noen poeng:

- Når man må ty til utskjellinger tyder det på at jeg har truffet noe som man åpenbart har dårlig samvittighet for.

AVKLEDD</B> I Jaglands kronikk står blant annet følgende å lese: «Til slutt må han (Ulf Erik Knudsen, red,anm.) kle seg naken og posere på Bragenes torg for å bli sett og hørt. Det er som med klovnen, folket forventer stadig flere klovnestreker. Ellers er han null og niks.»
NY TONE: Stortingspresident Torbjørn Jagland og visepresident Carl I. Hagen har satt en ny tone for presidentskapet i Norge. Men Hagen vil ikke kommentere Jaglands utfall mot Knudsen.
KALT KLOVN:</B> Ulf Erik Knudsen mener Thorbjørn Jagland egentlig føler seg truffet av kritikken: - Når man må ty til utskjellinger tyder det på at jeg har truffet noe som man åpenbart har dårlig samvittighet for.