- Spesielt at en Ap-mann skal granske en Ap-manns forhold til en Ap-mann

Dagfinn Høybråten ber om vurdering av habiliteten til Kredittilsynets direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): KrF-leder Dagfinn Høybråten mener juridiske eksperter bør vurdere om Kredittilsynets direktør Bjørn Skogstad Aamo er habil i DnB NOR-saken, melder NTB.

Skogstad Aamo har vært aktiv i Arbeiderpartiet og var Gro Harlem Brundtlands høyre hånd på statsministerens kontor fra 1990 til 1993. I samme regjering var Jens Stoltenberg statssekretær i Miljøverndepartementet fra 1990 til 1991.

- Skaper uklarhet om uavhengigheten

I et intervju med Aftenposten gir Kredittilsynets direktør indirekte støtte til statsminister Jens Stoltenberg (Ap) for kontakten med landets største bank i dagene før redningspakken ble lansert. Nå skal Kredittilsynet granske DnB Nor-saken.

- Nettopp på grunn av hans bakgrunn fra Arbeiderpartiet bør han være ekstra forsiktig med å ta parti i saken. Det at han uttrykker forståelse for statsministerens opptreden er mildt sagt uklokt, sier Høybråten til NTB. Krf-lederen vil overlate til juristene å avgjøre om direktøren er inhabil, men mener han ikke må uttale seg så lenge granskingen fortsatt pågår. 

- Men det er svært alvorlig at Skogstad Aamo skaper uklarhet om tilsynets uavhengighet i en så spesiell sak. Det er spesielt at en Ap-mann skal granske en Ap-manns forhold til en Ap-mann og da er det svært viktig å ikke ta parti i saken, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.