Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Spesielt at man henviser ham bakerst i asylkøen

UD har brukt tre uker på å kontakte iransk avhopper.

FORSØKT PRESSET TIL Å FORTSETTE: Den iranske konsulen Mohammed Reza Heydari hevder han ble forsøkt både presset og overtalt av iranske myndigheter til å trekke tilbake sin avskjedssøknad og fortsette å jobbe for regjeringen.  Foto: SCANPIX
FORSØKT PRESSET TIL Å FORTSETTE: Den iranske konsulen Mohammed Reza Heydari hevder han ble forsøkt både presset og overtalt av iranske myndigheter til å trekke tilbake sin avskjedssøknad og fortsette å jobbe for regjeringen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Utenriksdepartementet (UD) har ennå ikke kontaktet den iranske konsulen Mohammed Reza Heydari, som hoppet av i protest mot regimet i Iran for over tre uker siden.

Heydari sa opp stillingen som konsul ved ambassaden 7. januar i protest mot undertrykkelsen av opposisjonelle i Iran.

Han mener han ikke kan reise tilbake til hjemlandet av frykt for konsekvensene for ham selv og familien.

Nå søker han om asyl i Norge.

- Mitt mål er å avdekke brudd på menneskerettigheter i Iran, og legge fram bevis og dokumenter som jeg og mine kolleger sitter med for hele verden, sier Heydari til NRK.

Opposisjonen på Stortinget mener det er feigt av regjeringen å ikke ta kontakt med Reza Heydari.

- Dette er en veldig interessant person for norske myndigheter. Jeg synes det er veldig spesielt at man henviser ham til bakerst i asylkøen, sier innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen i Frp.

Men Utenriksdepartementet ser ingen grunn til at den avhoppede diplomaten skal få særbehandling.

- Vi er opptatt av at alle som søker asyl i Norge skal få behandlet sin søknad på en effektiv og likeverdig måte. Det betyr at vi må utvise en viss forsiktighet fra politisk nivå i forhold til denne type saker, sier statssekretær Erik Lahnstein i Utenriksdepartementet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!