ÅPNER SKIHEIS:  Sommerskisenteret på Folgefonna åpner allerede 1. mai, med ny snø, nye eiere og nytt navn - FONNA Glacier Ski Resort. Foto: HÅKON EIKESDAL
ÅPNER SKIHEIS: Sommerskisenteret på Folgefonna åpner allerede 1. mai, med ny snø, nye eiere og nytt navn - FONNA Glacier Ski Resort. Foto: HÅKON EIKESDALVis mer

Spetalen & Co har kjøpt skiheis - åpner 1. mai

Investoren Øystein Stray Spetalen og to finanskompiser har kjøpt eget skianlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Investorene og finanskjendisene Øystein Stray Spetalen, Gunnar Hvammen og Trond Mohn har gått sammen og kjøpt skianlegg.

Sommerskisenteret på Folgefonna åpner allerede 1. mai, med ny snø, nye eiere og nytt navn - FONNA Glacier Ski Resort.

Utbedringer av både heis, velkomstsenter og tråkkemaskiner skal være gjort foran kommende sesong, som altså starter neste onsdag.

Planen er å holde FONNA Glacier Ski Resort åpent til slutten av august og Øystein Stray Spetalen, Gunnar Hvammen og Trond Mohn er nå inne som nye investorer.

Les også: Sats pengene dine på Spetalen

- Hvorfor gjøre du dette?

- Investeringen er foretatt ut fra personlige interesser, så får vi se om det kaster av seg. Mohn har andre lokale interesser der, mens Hvammen og jeg har barn som driver med dette, sier Spetalen til HegnarOnline.

- Er det en symbolsk handling at anlegget åpner 1. mai?

- Slik har det vært hvert eneste år. 1. mai er en fin dag å stå på ski. Jeg har selv vært i denne skibakken hver sommer i 40 år, sier Spetalen.

Spetalen sier til HegnarOnline at trioen har lagt rundt syv millioner kroner på bordet for å sikre seg 100 prosent av aksjene.

FONNA Glacier Ski Resort ligger 19 kilometer fra Jondal sentrum. Med bil tar det om lag en time fra Øystese og Norheimsund, en time fra Odda, 2,5 time fra Voss og Bergen, 3,5 timer fra Haugesund og 6,5 timer fra Kristiansand og Oslo.

Les også: - Jeg er ingen klimaklovn