Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spetalen drev ikke «moderne slaveleir»

Investor Eigil Stray Spetalen vant saken mot arbeidstilsynets Alf Netland Helgeland.

DOM: Eigil Stray Spetalen vant saken, men må dekke egne saksomkostninger på mange hundretusen kroner. Faksimile Finansavisen
DOM: Eigil Stray Spetalen vant saken, men må dekke egne saksomkostninger på mange hundretusen kroner. Faksimile Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kristiansand tingrett slår fast at saksbehandler Alf Netland Helgeland i Arbeidstilsynet uttalte seg både overdrevet og unyansert da han slaktet Eigil Stray Spetalens byggearbeider på Lekerøya utenfor Risør, skriver Finansavisen i dag.

«Moderne slaveleir», noe av det groveste vi har sett når det er satt i system», her utnyttes mennesker på det groveste» og «elendige forhold» er blant uttrykkene som karakteriseres som overdrevne og dermed rettsstridige.

Nå må han punge ut med 35.000 kroner i erstatning til investoren. For Spetalen har likevel rettssaken vært et tapssluk i det han må bære sine egne saksomkostninger på over 800.000 kroner selv.

- Vi skal sette oss ned og snakke om saken mandag for å finne ut om vi skal anke eller ikke. Utover det har vi ikke flere kommentarer, sier Wiersholm-advokat Kyrre Eggen, som representerte Helgeland i retten.

Eigil Stray Spetalen gleder seg over dommen, men påpeker at det fremstår rart at domfelte får sine saksomkostninger dekket av staten, mens han må dekke sine omkostninger selv.

Flere nyheter Spetalen til sak mot forhånelser
Spetalen-advokat langer ut mot arbeidstilsynet
Kvinnelige sjefer er like ambisiøse som mannlige

Hele Norges coronakart