STØTTER SCHJENKEN: Øystein Stray Spetalen, her sammen med hans advokat Cato Schiøtz, gir pengestøtte til Erik Schjenken. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
STØTTER SCHJENKEN: Øystein Stray Spetalen, her sammen med hans advokat Cato Schiøtz, gir pengestøtte til Erik Schjenken. Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

Spetalen gir 100.000 kroner til ambulansesjåfør Schjenken

- Fikk mest urettmessig behandling i mediene i 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambulansesjåfør Erik Schjenken, som ble anklaget for rasisme, får 100.000 kroner fra Medieofferfondet. Fondet er etablert av finansmannen Øystein Stray Spetalen.


Formålet er å støtte personer som har fått urettmessig behandling i mediene. Pengene kommer fra forliket som Spetalen inngikk med Dagbladet i februar etter at avisen skrev at en finanskjendis gikk amok på et utested i Oslo.

Øystein Stray Spetalen sier til VG at han så hvilken «enorm belastning det var å bli hengt ut i mediene» i den saken. Han forteller at det gikk med mye tid og ressurser for å ta opp kampen.

- Da gikk tankene til dem som ikke har de samme ressursene og kontaktene, sier han.

Sammen med advokat Cato Schiøtz har Spetalen kommet fram til at ambulansesjåfør Schjenken var den personen som fikk mest urettmessig behandling i mediene i 2008. Han er derfor den første som får støtte fra fondet.

(NTB)

SKVÆRET OPP I RETTEN: Ambulansesjåfør Erik Schjenken og Ali Farah.
Foto: Heiko Junge/SCANPIX
SKVÆRET OPP I RETTEN: Ambulansesjåfør Erik Schjenken og Ali Farah. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer