Spetalen har solgt én tomt - har 1.259 tomter igjen

Ola Mæle og Øystein Stray Spetalen skal forvandle det gamle gruvesamfunnet Skorovatn til «Trøndelags Sjusjøen». Denne uken falt det første tomtesalget på plass.

 Lang vei å gå:  Øystein Stray Spetalen og Ola Mæle har et stykke igjen å  gå før Skorovatn er et nytt Sjusjøen. Foto: Håkon Eikesdal
Lang vei å gå: Øystein Stray Spetalen og Ola Mæle har et stykke igjen å gå før Skorovatn er et nytt Sjusjøen. Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Dette er en merkedag, sier Mæle til Finansavisen.

- Det er champagne på kontoret og flagget til topps, fortsetter han.

Investoren og eiendomsutvikleren har enorme ambisjoner for skogområdet i Nord-Trøndelag.

Den for lengst utflyttede oppdalingen eier 140.000 mål utmark i området sammen med Øystein Stray Spetalen, og planlegger å bygge ut det gamle gruvesamfunnet Skorovatn med 1.260 hyttetomter, riksanlegg for langrenn og skiskyting og et «down town»-område med kafeer og butikker, skriver Finansavisen.

Frode Stifjell ble denne uken den første på finansduoens kundeliste. Ifølge Trønder-Avisa flyttet han fra Skorovatn for 27 år siden, men gleder seg nå til å få bygge hytte på gamle trakter.

- Dermed har vi bare 1.259 tomter igjen, sier Mæle til Finansavisen.

Skogkrangel i retten Han har med andre ord både troen i orden og et langt tidsperspektiv på prosjektet. Tanken er ifølge Finansavisen at utviklingen skal skje gjennom de kommende tjue-tredve årene, og Mæle og Spetalen er på alle måter fremdeles i en tidlig fase.

Det til tross for at den langvarige rettssaken mellom Mæle og grunneierekteparet Ulvig Kiær - om norgeshistoriens største skoghandel på 1,4 millioner mål utmark i Namdalen - er bakteppet for storsatsingen.

Trønder-Avisa skriver at duoen så langt har brukt nærmere 3 millioner kroner på utredninger og planarbeid for gruvelandsbyen.

- Vi hadde ikke brukt så mye penger hvis vi ikke hadde tro på dette. Det er ingen vill idé. Skorovatn kan bli Trøndelags turområde, på lik linje med at Sjusjøen er Østlandets turområde, sier Mæle til avisen.

Flere nyheter Spetalen på ferde i riggselskap
Spetalens Weifa henter inn 115 mill.
Røkke kan få dobbelt pris ved Kværner-salg