Spetalen har tjent 100 millioner kroner på solselskapet REC

Investoren begynte å kjøpe aksjer for drøyt tre måneder siden. Siden det har aksjen doblet seg.

EN KULE: Investor Øystein Stray Spetalen har så langt gjort en kule på REC. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
EN KULE: Investor Øystein Stray Spetalen har så langt gjort en kule på REC. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Samtidig som sommersolen igjen har begynt å skinne over Norge, har de mørke skyene som har hengt over REC-aksjen i flere år begynt å lette, skriver Finansavisen i dag.

Tirsdag passerte aksjen tre kroner for første gang siden mai i fjor og sluttet på 3,12 kroner. Oppgangen hittil i år var da på formidable 191,6 prosent.

Alle aksjonærene i REC kan glede seg over oppgangen som har sendt verdien på selskapet opp med hele 4,7 milliarder kroner, fra 2,5 til 7,2 milliarder kroner.

Tre jubelmåneder En av de som kan smile litt ekstra bredt over akkurat det er investor Øystein Stray Spetalen, som begynte å kjøpe aksjer i selskapet i månedskiftet mars/april, skriver avisen.

En nærmere titt på Spetalens REC-kjøp tyder nemlig på at han hadde en inngangsverdi på mellom 1,50 og 1,60 kroner da han gikk inn i selskapet i midten av april, mens aksjen i går steg 5,1 prosent til 3,12 kroner.

Til dagens kurs sitter Spetalen med aksjer og obligasjoner i selskapet for over 250 millioner kroner. Han sitter i styret i selskapet og er en av de største aksjonærene.

I dag faller REC litt tilbake på Oslo Børs, men Spetalen sitter likevel med en urealisert papirgevinst på rundt 100 millioner kroner i REC.