Øystein Stray Spetalen: Spetalen-dominerte Aqualis sikrer seg Weifa. Foto: Håkon Eikesdal.
Øystein Stray Spetalen: Spetalen-dominerte Aqualis sikrer seg Weifa. Foto: Håkon Eikesdal.Vis mer

Spetalen-selskap kjøper Weifa for 1,17 mrd.

Børspausen i Aqualis opphevet etter melding om at selskapet kjøper Weifa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Øystein Stray Spetalen-dominerte Aqualis opplyser i en fersk melding at selskapet kjøper Weifa AS.Kjøpssummen er 1,17 milliarder kroner, og Weifa foblir dermed under norsk eierskap.

Tallenes tale Selskapet omsatte i fjor for 546,1 millioner kroner og hadde et driftsresultat på 70,3 millioner kroner. Resultat etter skatt var på 46,2 millioner kroner.

I løpet av de siste fem årene har selskapet et akkumulert resultat etter skatt på 150 millioner kroner.

Weifa er blant annet mer eller mindre kjent for smertestillende produkter som Paracet og Ibux.

«Selskapet vil bli videreført under Weifa-navnet og intensjonen er at selskapet etter hvert vil bli en del av et selvstendig børsnotert selskap. Administrerende direktør Kjell-Erik Nordby i Weifa vil bli utnevnt til administrerende direktør i den nye enheten», heter det i børsmeldingen.

- Vi vil sammen med ledelsen i Weifa fortsette å bygge videre på det sterke omdømmet Weifa har som en pålitelig produsent og leverandør av reseptfrie legemidler og av aktive virkestoffer (såkalte API produkter) av høy kvalitet til farmasøytisk industri, sier styreformann Glen Ole Rødland i Aqualis ASA i en kommentar.

Spennende vekstmuligheter - Med Aqualis på eiersiden ligger alt til rette for å følge opp alle de spennende vekstmulighetene for Weifa. Vi er ivrige etter å sette i gang og opplever at vår nye eier er det samme. Det gjør at det blir mange spennende muligheter fremover, sier administrerende direktør Kjell-Erik Nordby.

Endelig gjennomføring av transaksjonen er gjenstand for godkjenning av relevant konkurransemyndighet.Børspausen som ble innført i Aqualis på morgenkvisten ble hevet kort tid etter at meldingen ble sendt ut.

Gjennom flere selskaper i Spetalen-sfæren kontrollerer Spetalen og Rødland direkte og indirekte rundt 15,5 prosent av Aqualis.

Aksjen sendes opp 6,58 prosent til 3,40 kroner på Oslo Børs. Det verdsetter selskapet til 510 millioner kroner.

Andre nyheter: Spetalen og Schjenken nye varamedlemmer i PFU
Aqualis kjøper opp britisk selskap