Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spetalen takker Stoltenberg for å ta «møkkajobb»

Men håper han kvitter seg med SV og Sp.

ENGASJERT: Øystein Stray Spetalen kommenterer valgresultatet. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
ENGASJERT: Øystein Stray Spetalen kommenterer valgresultatet. Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Investor Øystein Stray Spetalen takker Jens Stoltenberg (Ap) for at han gidder å ta «møkkajobben» med å være statsminister.

- Jens Stoltenberg er en god statsminister. Han har klart å lede Norge uten at vi har for store konflikter. Det er faktisk veldig viktig, sier Spetalen, som er en av Fremskrittspartiets rike onkler, til Dagens Næringsliv.

Spetalen sier han ønsket et regjeringsskifte, men mener alternativet med Stoltenberg på toppen slett ikke er dårlig.

- Stoltenberg er en bra person. Han er flink og har utført embetet bra. Vi har ikke noen dårlig statsminister, sier Spetalen.

Han mener Stoltenberg har hatt store interne problemer med Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet, men at Stoltenberg har klart å løse dette.

- Vi skal takke for at slike personer som Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre gidder å ta den drittjobben. Det er en forferdelig stressende jobb - en møkkajobb, sier Spetalen.

Investoren tror ikke det betyr så mye hvem som vant valget. Pengene bestemmer, mener han.

- Penger har mye mer makt nå enn for 20 år siden. Flere politikere har prøvd å stå imot, men de klarer det ikke. Det blir ikke de store endringene. Det skiller en bomstasjon på Sollihøgda, hvis du skjønner, sier Spetalen.

Investoren viser til at aksjemarkedet ser ut til å like utfallet av valget, og han er glad for at Ap gjorde et bra valg.

- Arbeiderpartiet er et industriparti som historisk har vært med å bygge opp industrien i Norge. Det er ikke noe tap for oss i næringslivet at Arbeiderpartiet gjør det godt, sier Spetalen, som håper Stoltenberg kvitter seg med SV og Sp.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling