Spetalen valgte bakdøren for sin nye ingeniørbaby

Øystein Stray Spetalen tar Aqualis Offshore med seg inn bakdøren til Oslo Børs.

BØRS: Ingeniøren, investoren og milliardæren Øystein Spray Spetalen vil ha sin nye ingeniørbaby inn på børsen så fort som mulig. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BØRS: Ingeniøren, investoren og milliardæren Øystein Spray Spetalen vil ha sin nye ingeniørbaby inn på børsen så fort som mulig. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mange har lurt på hvorfor investor Øystein Stray Spetalen fortsatte å kjøpe seg opp i Clavis etter at kursen stupte tidligere i år. Nå kommer svaret, skriver Finansavisen i dag.

Biotekselskapet Clavis Pharma ligger i grus etter å ha mislyktes med sin siste kreftmedisinsatsing. De aksjonærene som fortsatt ikke har solgt seg ut av krakkaksjen, inviteres nå med i oljeindustrien av Spetalen.

Fant bakdøren for Aqualis I en innkalling til ekstraordinær generalforsamling foreslår Clavis-styret, ledet av Spetalens medarbeider Martin Nes, et oppkjøp av det ferske ingeniørselskapet Aqualis Offshore.

Aqualis ble stiftet i desember i fjor, og kontrolleres til 51 prosent av Spetalen og ansatte i hans Ferncliff-system, samt Aqualis-ansatte, skriver Finansavisen.

Selskapet tilbyr konsulenttjenester innen blant annet fartøydesign, dypvannsinstallasjoner og flytting av borerigger og til tross for null inntjeningshistorikk å vise til, prises Aqualis til 70 millioner kroner i den foreslåtte transaksjonen.

- Aqualis er et konsulentselskap under oppbygging, hvor man allerede er i ferd med å få på plass 70 ansatte. Det er en prising i forhold til hvor selskapet er, og hva man forventer, sier Martin Nes til Finansavisen.

Billig inngang Clavis har falt 97 prosent fra toppen på 73 kroner i februar 2012 og fra april til september lå aksjen og vaket mellom 1,5 og 2 kroner på Oslo Børs.

I begynnelsen av september gjorde aksjen et byks på 61 prosent, opp til 2,9 kroner, etter at et Røkke-selskap hadde forsynte seg med et knippe medarbeidere i selskapet, og etter at det begynte å gå rykter om at Spetalen kanskje hadde en plan.

De siste to ukene har aksjen sklidd ned igjen til 2,43 kroner, noe som verdsetter selskapet til 82 millioner kroner.

Flere nyheter Tjente én milliard på si
- Det er riktig å heve renten nå
Solhjell får smekk for innsidelovbrudd