Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spetalen vant bryggemaraton

Øystein Stray Spetalen har gått et utall rettsrunder for å unngå en nabobrygge i Sandefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Staten har fortsatt mulighet til å anke Borgarting lagmannsretts kjennelse om betaling av erstatning til Øystein Stray Spetalen, men investoren har nå siste stikk i maratonsaken om nabo Christian Fons bryggeanlegg i Sandefjord.

Årelang konflikt Rettsmaratonen startet i Oslo tingrett, som 13. november 2012 avsa dom som tilsa at Fylkesmannens vedtak om å avvise Spetalens krav om byggesaksbehandling av brygge-utvidelsen skulle kjennes ugyldig. Ifølge Finansavisen var ikke bryggen godkjent i henhold til plan- og bygningsloven ut over en lengde på 20 meter og fem utriggere.

Tingretten tilkjente Spetalen 175.000 kroner i saksomkostninger fra staten og 20.000 fra Fon. Borgarting lagmannsrett opphevet så tingrettens dom den 27. mai 2013. Borgarting slo fast at tingrettens dom var underskrevet av en annen tingrettsdommer enn den som var oppført på forsiden av dommen, og som hadde skrevet den. Retten var dermed ikke lovlig sammensatt.

Ny runde i retten Spetalen ble dømt til å betale Fon 61.802 kroner i saksomkostninger. Staten ble også dømt til å betale Fon det samme beløpet. Deretter var det duket for ny tingrettsbehandling.

Borgarting konkluderer nå med at det foreligger ansvarsgrunnlag for staten. Spetalen krevde erstattet idømte saksomkostninger til Fon i lagretten med 61.802 og egne omkostninger på 99.200 samt egne omkostninger for fornyet behandling i tingretten på 190.400. Dertil moms på egne saksomkostninger på 72.400.

Får en halv million Totalt krevde Spetalen følgelig 423.802 kroner i erstatning. I tillegg kom hans kostnader i forbindelse med ny behandling av erstatningssøksmålet. Disse omkostningene beløp seg til 72.516 kroner og kom på toppen av erstatningskravet. Borgarting lagmannsrett slutter seg nå til Spetalens krav og avsa 16. april i år en kjennelse der investoren får full tilslutning for sitt krav.

Staten må følgelig punge ut med en halv million kroner til investoren.

Det lyktes ikke Finansavisen å få noen kommentar fra Øystein Stray Spetalen.

Flere nyheter
- Bivirkningene i boligmarkedet kan bli kraftige
Sjeføkonom om boligboble: - Vi utelukker det ikke
Spår boligprisene opp 22 prosent i Oslo

Hele Norges coronakart