NY LUKSUS: Seks rekkehus-boliger (øverste ringen), hver med et bruksareal på 200 kvadratmeter, planlegges reist mellom de tre verneverdige villaene og Bygdøynesveien, og blir ikke synlige fra sjøsida. Det blir derimot en gedigen ny enebolig (nederste ringen) som skal få ei grunnflate på 200 kvadratmeter - og omkringliggende svømmebasseng.
NY LUKSUS: Seks rekkehus-boliger (øverste ringen), hver med et bruksareal på 200 kvadratmeter, planlegges reist mellom de tre verneverdige villaene og Bygdøynesveien, og blir ikke synlige fra sjøsida. Det blir derimot en gedigen ny enebolig (nederste ringen) som skal få ei grunnflate på 200 kvadratmeter - og omkringliggende svømmebasseng.Vis mer

Spetalen vil bygge rekkehus og luksusvilla på Bygdøy

Nå ber han om innspill til utbyggingsplanene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte år etter at investoren Øystein Stray Spetalen (49) kjøpte ei tomt med tre verneverdige villaer på Bygdøy, legger han fram et omreguleringsforslag for tomta. I ei annonse i Aftenposten i går, ba han om innspill.

Luksus-kåk Seks rekkehus-boliger, hver med et bruksareal på 200 kvadratmeter, planlegges reist mellom de tre verneverdige villaene og Bygdøynesveien, og blir ikke synlige fra sjøsida. 

Det blir derimot en gedigen ny enebolig
som skal få ei grunnflate på 200 kvadratmeter.
- Den skal ligge oppe på platået. Det er ei rimelig spesiell tomt. Å bo på toppen der, er det ikke mange som får anledning til, sier prosjektleder Hans Jacob Hansen i Opak.
Nærmeste nabo blir Norsk Maritimt Museum.

Kontroversielt Hansen synes det er ei forsiktig utbygging det legges opp til. Han forklarer at det som nå legges fram er ei idéskisse, som publikum nå har frist fram til 5. mars med å si sin mening om.

- Vi tror jo ikke at det skal gå helt smertefritt igjennom. Vi antar at noen vil ha synspunkter, sier Hansen.
- Hvilke deler av planen tror du er mest kontroversiell?
- Det vil nok bli mest diskusjoner om tomta er stor nok til å gi plass til en ny enebolig, og om den er godt nok tilpasset miljøet.

Ordknapp Spetalen Den nye, toetasjes villaen skal stå mellom de verneverdige Villa Solstrand og Villa Kandy. Hansen avslår bestemt å si noe som helst om hva den vil koste når den er ferdig.
Han regner med kommunens behandling av detaljreguleringsplanen og rammesøknaden, og selve byggingen, vil ta cirka tre år.

Spetalen selv er ordknapp overfor Dagbladet, men Hansen forteller at planen er å utvide den såkalte Gartnerboligen, også den verneverdig.
Den vil da dekke inntil 120 kvadratmeter av terrenget, mot 92 kvadratmeter i dag.
I Villa Solstad og Villa Kandy er det bare snakk om små utvidelser.

Svømmebasseng Det er kanskje ikke overraskende at det er tegnet inn tre svømmebasseng i hageanlegget utenfor villaene.

Parkeringsplassen med 80 plasser inn mot naboen Norsk Maritimt Museum er det meningen å komprimere.
- Vi foreslår å beholde det antallet parkeringsplasser som er i dag, men samle dem nærmere museet, sier Hans Jacob Hansen.

BYGGER UT: Det ligger an til seks nye rekkehusboliger i det ytterst velstående miljøet på Bygdøy, etter at investoren Øystein Stray Spetalen nå har lagt fram sine planer. Foto: Håkon Eikesdal
BYGGER UT: Det ligger an til seks nye rekkehusboliger i det ytterst velstående miljøet på Bygdøy, etter at investoren Øystein Stray Spetalen nå har lagt fram sine planer. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer