KJØPTE SEG OPP:  Øystein Stray Spetalen kjøpte nylig 16.368.626 aksjer i REC og er den 16. største eieren i selskapet. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
KJØPTE SEG OPP: Øystein Stray Spetalen kjøpte nylig 16.368.626 aksjer i REC og er den 16. største eieren i selskapet. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADETVis mer

Spetalen vil ha makt - har klare råd til styret i REC

Øystein Stray Spetalen har en soleklar melding til REC flere uker før generalforsamlingen i selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øystein Stray Spetalen seiler opp som en av børsens store styregrossister, skriver Finansavisen.

Spetalen har blant annet sagt ja til valgkomitéen i REC og søker i tillegg innflytelse i Clavis Pharma og Prospector Offshore, skriver Finansavisen.

Allerede tre uker før generalforsamlingen i REC er Spetalen soleklar på at førsteprioritet er å beholde aksjonærverdiene.

- REC må nå holde alle meglere og investeringsbanker 100 mil unna selskapet. De må unngå å høre på dumme forslag som går på bekostning av egenkapitaleierne. Selskapet må i ro og mak få oversikt over den finansielle situasjonen før man gjør noe som helst, sier han.

Øystein Stray Spetalen kjøpte nylig 16.368.626 aksjer i REC og har en eierandel på 0,77 prosent. Han er med det den 16. største eieren i selskapet.

Les også: Spetalen og kjent investor laster i REC

Tror det blir et langt løp Spetalen tror at REC står foran et langt løp, men vil ikke si noe sikkert om han er langsiktig i selskapet.

- Det får vi se etterhvert. Jeg tar dag for dag, måned for måned og år for år. Jeg må til enhver tid tilpasse meg hvordan markedet er, noe også alle bedrifter må gjøre, sier han til Finansavisen.

Les også: Vil ha Spetalen i REC-styret