Spice Girls-forbud

STAVANGER (Dagbladet): Spice Girls-feberen har gått så langt at skolefritidsordningen har måttet innføre Spice Girls-frie dager på Eiganes i Stavanger. - Dumt, synes Mel C. og Emma, alias Tonje (8) og Trine (8).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men vi krangler i alle fall ikke så mye lenger om hvem som skal være hvem, sier åtteåringene. Tightsen, de snertne toppene og sminke er lov bare to dager i uka.

Spice Girls-feberen i Eiganes skolefritidsordning i Stavanger tok helt overhånd. Jentene løp om kapp fra skolen til skolefritidsordningen for å komme først til CD-spilleren, kaste på seg Spice Girls-klærne, bytte og låne diverse effekter, tupere håret, få på sminke og parfyme.

Ble vanskelig

Dermed var krangelen i gang. Noen rakk aldri fram tidsnok, og de andre kunne ikke bli enige om hvem som skulle være Emma, Mel C eller Mel B, og så videre. Guttene på fritidsordningen syntes det hele ble temmelig vanskelig. To tredjedeler av jentene ville bare opptre og danse.

- Hva sa guttene da?
- Øøøh! Og så holdt de seg for ørene, sier Trine og Tonje. De voksne har forklart hvorfor de måtte begrense pynte- og danselysten til et par dager i uka. Tonje og Trine skjønner det. De vet at de er flinke til å opptre, at det er bra, men at det ble for mye av det gode. Og så må de voksne ta hensyn til de andre ungene også.

Foreldrereaksjon

Det var enkelte reaksjoner fra foreldre som fikk SFO-ledelsen til å ta affære og innføre Spice Girls-frie dager. Ungene var naturlig nok skuffet, men det løste problemet.

- Det var ikke den vanlige kranglingen mellom gutter og jenter lenger. Krangelen gikk blant annet på hvem som liknet mest på Spice Girls-jentene. Noen ble alltid stående utenfor. Vi måtte sette grenser. Ungene må leke med andre ting også, sier Inger Marie Tørresdal, som har ledet skolefritidsordningen i seks år.

Aldri før har hun sett maken til Spice Girls-bølgen. De ellers så populære datadyra har hun knapt sett i lokalet.

Kjøpepress

- Slikt som dette fører til et stort kjøpepress på foreldrene, og jeg vil ikke være den som slipper helt løs noe som har vært kommersielt fra første sekund, sier Tørresdal, og legger til:

- Jeg sier ikke at vi må ha Hakkebakkeskogen-miljø hele tida her, der alle bare er venner og spiser gulrøtter, men det du føler du kan styre i en institusjon, må du styre. Unger har alltid samlet på ting, men nå er det ikke lenger snakk om T-skjorter med Spice Girls. De skal ha alt, og det koster en formue.