Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spice Girls kunne ikke synge

LONDON (Dagbladet): Den britiske jentegruppa Spice Girls går fra suksess til suksess. «Wannabe» har gått rett til topps i USA og har til nå toppet listene i 27 land. Men da jentene møttes, kunne de ikke synge en ren tone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gruppa ble skapt av Bob Herbert, en aktuar (forsikringsekspert) fra Lightwater i Surrey, og hans sønn Chris. De ble sponset av mangemillionæren Chic Murphy.

Jentegruppe

Spice Girls ble til etter en annonse i bladet The Stage. Far og sønn Herbert søkte etter jenter og 600 meldte seg til prøvesynging.

Fem ble tatt ut fordi de var sexy. Det var Geri Halliwell, Mel Brown, Mel Chishold, Victoria Adams og Michelle Stephenson. Sistnevnte forlot jentegruppa etter fem måneder og ble erstattet av Emma Bunton.

Det musikalske ble overlatt til sangpedagogen Pepi Lemer og musikeren Irwin Keiles. De plasserte jentene i et hus i Maidenhead utenfor London hvor de kunne øve i fred.

Stemmene

Pepi Lemer forteller til Daily Mail at hun var sjokkert da hun hørte dem synge første gang. Stemmene var skjelvende og tonene upresise. Hun måtte trene dem i ni måneder og det var en periode med hardt arbeid, mange tårer og mye slit.

Jentene slo seg vrange, de klaget over hodepine, de brøt ut i gråt og løp fra prøverommet. Geri hatet sangpedagogen fordi hun så et notat om seg selv hvor det sto «hun synger falskt».

Bakgrunnen for gruppa holdes hemmelig, den finner man ikke i reklamematerialet fra Virgin, som nå har overtatt rettighetene til Spice Girls.

TRENGTE TRENING: Melanie B, Geri, Victoria, Emma og Melanie C trengte ni måneder med sangpedagog før de kunne opptre for publikum.