Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trumps sikkerhetsrådgiver bedt om å gå av

Spicer sier de vurderte rådgiverens avgang i et par uker: - Har ingen tillit til ham

Donald Trump ba ham gå av. 

SNAKKER OM FLYNN: Sikkerhetsrådgiveren førte visepresidenten bak lyset, ifølge Trumps pressetalsmann Sean Spicer (bildet). Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTB Scanpix
SNAKKER OM FLYNN: Sikkerhetsrådgiveren førte visepresidenten bak lyset, ifølge Trumps pressetalsmann Sean Spicer (bildet). Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har i et par uker daglig vurdert denne saken fram og tilbake i et forsøk på å finne sannheten, sier Trumps pressetalsmann Sean Spicer tirsdag.

Han møtte pressen etter at Donald Trumps sikkerhetsrådgiver Michael Flynn i dag gikk av, bare 25 dager etter at han fikk den prestisjetunge jobben i presidentens administrasjon.

Donald Trumps sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, har sagt opp etter drøye tre uker i jobben. I sitt avskjedsbrev hyller han Donald Trump, og sier han er sikker på at Trump kommer til å bli en av USAs største presidenter. Video: CNN Vis mer

- Vi var nødt

- Vi kom til et punkt der vi følte vi var nødt til å foreta endringer - ikke på grunn juridiske problemer, men på grunn av mangel på tillit, sa Spicer.

- Presidenten har vært bekymret for at Flynn har villedet visepresident Mike Pence og andre. Tilliten mellom Flynn og Trump var i ferd med å forvitre, og det var det som gjorde at Trump ba Flynn om å gå av, sier talsmannen.

Han viser til Flynns kontakt med Russland, som ble underlagt nye sanksjoner før Trump tiltrådte. Bakteppet var anklager fra amerikansk etterretning om at russerne sto bak dataangrep og lekkasjer for å hjelpe Trump i valgkampen, skriver NTB.

I sitt oppsigelsesbrev skrev Flynn natt til tirsdag at han hadde flere samtaler med den russiske ambassadøren Sergej Kisljak i overgangsperioden før USAs nye president ble innsatt.

- Ga ufullstendige opplysninger

Han skrev også at han ga visepresident Mike Pence «ufullstendige opplysninger» om disse samtalene. På spørsmål om hvorfor den nasjonale sikkerhetsrådgiveren ikke umiddelbart fikk sparken da Trump fikk vite om anklagene for flere uker siden, svarte Spicer at de prioriterte å finne ut om det var «et juridisk anliggende».

- Det hvite hus' rådgivere konkluderte med at det var det ikke, sier Spicer ifølge NTB.

Spicer avviser blankt et spørsmål fra pressen om Trump hadde bedt Flynn om å diskutere sanksjonene med russerne.

- Saken handler ikke om hva han diskuterte, det har det vært en fullstendig juridisk vurdering av, saken handler om at han villedet visepresidenten og andre, sier Spicer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media