Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spiddet av autovern, brakk armen

Bilen krasjet akkurat der autovernet ikke var skikkelig festet. - Han må ha hatt englevakt på høyt plan.

FLAKS: Sjåføren av denne bilen endte opp med en brukket arm etter at autovernet spiddet kupeen i bilen hans. Foto: Daniel Melve Kvarme/Avisa-Hordaland
FLAKS: Sjåføren av denne bilen endte opp med en brukket arm etter at autovernet spiddet kupeen i bilen hans. Foto: Daniel Melve Kvarme/Avisa-Hordaland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Bare ren flaks gjorde at sjåføren i denne bilen kom fra ulykka med livet i behold. I utgangspunktet hadde han nemlig ikke særlig flaks.

Han havnet i en trafikkulykke akkurat der autovernet ikke var ordentlig sikret. Dermed kunne bilen tre seg på autovernet og den kraftige stålbjelken gikk rett gjennom kupeen på bilen.

- Dette er helt utrolig, men slik går det heldigvis av og til. Han må ha hatt englevakt på høyt plan. Det må ha vært et kunststykke av en manøver, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Bolter borte
Han forteller at det har vært en overlapp på rundt to meter i autovernet, men at overlappet ikke har vært festet som vanlig med åtte bolter. Det er usikkert om boltene var borte eller om de løsnet i sammenstøtet med bilen.

Sammenstøtet mellom to biler skjedde på Skulestadmo i Hordaland i 16.30-tida i går ettermiddag. Etter at bilene først hadde truffet hverandre, skar den sølvgrå VW Pasaten over mot autovernet og ble spiddet. Til tross for dramatikken ble personskadene minimale.

- Sjåføren ble kjørt til Haukeland sykehus med brudd i en arm. Sjåføren i den andre ulykkesbilen kom ikke til skade, sier Hilland.

Rutinemessig blåste sjåføren i en promillekontroll etter ulykken, men utslaget var 0,0.

Etterforskes
Nå vil politiet etterforske hvordan dette kunne skje.

- Den vil bli undersøkt nøye. Hvis det var noe feil med veien er det viktig å sørge for at slikt ikke skjer igjen, sier han.

Dette er en europavei, så det er Vegvesenet som har ansvaret.

- Våre folk har vært på ulykkesstedet og undersøkt i dag, sier distriktssjef Sigfred Sivertsen i Statens vegvesen til Dagbladet.

Han bekrefter at boltene i den ene skjøten var borte.

- Hvorfor det har vært slik kan vi ikke svare på. Det kan være en feil ved monteringen, eller så kan boltene ha blitt fjernet i etterkant, sier han.

Ikke varslet
Han sier at dette autovernet har stått slik i mange år, og at de nå vil gå tilbake i sine registre for å finne ut av hva som skjedde ved monteringen.

- Vi går ikke over disse rekkverkene og sjekker dem jevnlig når de først er ferdig montert. Kanskje vi må se på rutinene våre, sier han.

Ulykken er ikke varslet til Vegdirektoratet Oslo.

- Vi har en analysegruppe som ser på alle alvorlige ulykker, men de vil ikke se på denne i og med at det ikke var en dødsulykke eller en med alvorlig personskade, sier kommunikasjonsdirektør Sissel Faller i Vegdirektoratet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media