Spiddet av flygende «sverdfisk»

To brødre i Australia fikk alvorlige kuttskader da de ble truffet av «sverdet» til en seilfisk som kom gjennom lufta mens de kjørte båt i 40 kilometer i timen.

SPIDDET: En marlin skadet torsdag to brødre da den hoppet opp fra havet og opp mot båten de to mennene satt i. Foto: Science Photo Library / NTB scanpix
SPIDDET: En marlin skadet torsdag to brødre da den hoppet opp fra havet og opp mot båten de to mennene satt i. Foto: Science Photo Library / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to mennene i 40-åra kjørte i en rib i nærheten av Coffs Harbour da de ble truffet av den 80–100 kilo tunge fisken av typen marlin.

- Mannen som var nærmest fisken så den i siste øyeblikk og holdt opp armen for å beskytte seg selv, og i hovedsak hodet, og det er da fisken traff og skapte mest skade, sier Michael Kerry, en av mannskapet på redningshelikopteret som rykket til ulykka, til ABC News.

Den andre broren skal ha sett fisken komme, og klarte dermed å komme seg sånn delvis unna. Han fikk likevel stikkskader i ryggen.

Spiddet underarmen

I likhet med sverdfisken har marlin en skarp utvekst på overkjeven, og «sverdet» traff begge brødrene. Det er ikke uvanlig at marlin gjør hopp over vannflaten.

- Fiskens skarpe snute spiddet åpen den yngste brorens høyre underarm og forårsaket et åpent brudd, opplyser politiet i New South Wales.

- Den eldre broren fikk et dypt kutt på høyre skulder.

En av de skadde ble fraktet til sykehus med lufttransport, mens den andre ble fraktet med ambulanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer