Spiddet av flygende «sverdfisk»

To brødre i Australia fikk alvorlige kuttskader da de ble truffet av «sverdet» til en seilfisk som kom gjennom lufta mens de kjørte båt i 40 kilometer i timen.

SPIDDET: En marlin skadet torsdag to brødre da den hoppet opp fra havet og opp mot båten de to mennene satt i. Foto: Science Photo Library / NTB scanpix
SPIDDET: En marlin skadet torsdag to brødre da den hoppet opp fra havet og opp mot båten de to mennene satt i. Foto: Science Photo Library / NTB scanpixVis mer

De to mennene i 40-åra kjørte i en rib i nærheten av Coffs Harbour da de ble truffet av den 80–100 kilo tunge fisken av typen marlin.

- Mannen som var nærmest fisken så den i siste øyeblikk og holdt opp armen for å beskytte seg selv, og i hovedsak hodet, og det er da fisken traff og skapte mest skade, sier Michael Kerry, en av mannskapet på redningshelikopteret som rykket til ulykka, til ABC News.

Den andre broren skal ha sett fisken komme, og klarte dermed å komme seg sånn delvis unna. Han fikk likevel stikkskader i ryggen.

DYKKET: Den tyske dykkeren Rainer Schimpf skulle bare filme en hai, da det plutselig ble mørkt. Reporter: Madeleine Liereng. Video: Barcroft Studios Vis mer

Spiddet underarmen

I likhet med sverdfisken har marlin en skarp utvekst på overkjeven, og «sverdet» traff begge brødrene. Det er ikke uvanlig at marlin gjør hopp over vannflaten.

- Fiskens skarpe snute spiddet åpen den yngste brorens høyre underarm og forårsaket et åpent brudd, opplyser politiet i New South Wales.

- Den eldre broren fikk et dypt kutt på høyre skulder.

En av de skadde ble fraktet til sykehus med lufttransport, mens den andre ble fraktet med ambulanse.

- Flaks som er i live

Michael Kerry beskriver hendelsen som «en veldig farlig situasjon» og sa mennene var «på feil sted til feil tid».

- Det skjedde så fort at de ikke egentlig skjønte hva som skjedde. Alt de så var en stor fisk som hoppet opp av vannet og traff dem, sier Kerry, som beskriver redningsaksjonen som «en av de mest uvanlige jobbene jeg har vært ute på».

Visse typer australske marlin kan bli fem meter lange og veie like mye som en bil, og ifølge Stan Young, som arrangerer fisketurer for turister i området, har de to brødrene hatt flaks.

- De har flaks som er i live, sier Young, og legger til:

- Det er som å bli stukket med et sverd.

En tredje mann som var med på fisketuren ble ikke truffet av fisken, og fikk dermed ikke fysiske skader.

NB! STERKE INNTRYKK: En hvalmor og ungen hennes får et uventa angrep fra dypet. Video: Monterey Bay Whale Watch. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer