KLATRET UT PÅ GESIMS: Gutten fikk panikk på første skoledag, men ble reddet av en brannmann utkledd som Spider-Man. Foto: AFP
KLATRET UT PÅ GESIMS: Gutten fikk panikk på første skoledag, men ble reddet av en brannmann utkledd som Spider-Man. Foto: AFPVis mer

«Spider-Man» reddet autistisk gutt

Dagens helt i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brannmann utkledd som Spider-Man er dagens helt i Thailand etter å ha kommet en skrekkslagen åtte år gammel autistisk gutt til unnsetning.

Gutten hadde sin første dag på en spesialskole i Bangkok, da han gikk i vranglås og krabbet ut på en gesims, tre etasjer over bakken.

Lærerne forsøkte forgjeves å overtale gutten til å komme inn igjen, og politi- og brannmannskaper ble tilkalt.

Da guttens mor kunne fortelle at åtteåringen var svært opptatt av tegneseriehelter, fikk brannmannen Somchai Yoosabai en lysende idé:

I full fart returnerte han til brannstasjonen, der han av alle ting hadde en Spider-Man-drakt i skapet. Deretter skyndte «superhelten» seg tilbake til skolen og den autistiske gutten på gesimsen.

- Jeg sa at Spider-Man var kommet for å redde ham, at ingen monstre var ute etter ham og at han måtte gå sakte mot meg fordi det ville være farlig å løpe, fortalte Somchai etter den uvanlige redningsaksjonen.

Gutten var ikke vanskelig å be da selveste Spider-Man dukket opp, og han havnet raskt i superheltens trygge favn.

Brannmannen kunne etterpå fortelle at han har flere superheltdrakter hengende i skapet på brannstasjonen, for å live opp under skolebesøk og brannøvelser.

NTB