Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spiderman slår til igjen

Uten noe sikkerhetsutstyr klatrer franskmannen husfasader verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Se flere bilder fra hans mange klatreturer

  Iført en Spiderman-drakt og uten tau eller noe som helst form for sikkerhetsutstyr klatret en fransk 42-åring i dag til toppen av en 47 etasjer høy kontorbygning i Paris.

  Alain Robert brukte knappe 25 minutter på den 187 meter lange, vertikale strekningen. Dette er ifølge nyhetsbyrået AP andre gangen på en måned han bestiger en bygning i den franske hovedstaden.

  Alain Robert er en såkalt «urban-climber» og han har for lengst blitt omdøpt av verdens media til edderkoppmannen, ikke uten gyldig grunn selvfølgelig.

  Han har tidligere besteget Eiffeltårnet og mer enn 70 andre skyskrapere verden over, blant annet Empire State Building i New York i 1994 og Twin Towers i Kuala Lumpur, Malaysia i 1997.

  - Klatring er min lidenskap, min livsfilosofi, skriver han på sin hjemmeside.

  Ekstremsport


  Robert regnes som en av verdens flinkeste utøvere innen frisoloering. Dette innebærer at han klatrer alene uten tau eller andre sikkerhetsinnretninger.

  - Spør noen: er du gal? Mest sannsynlig vil svaret være negativt! Jeg tror heller ikke at jeg er gal, men hvem er jeg for å dømme meg selv?

  Robert ble erklært 60 prosent ufør etter to klatreulykker i 1982. Han falt ned 15 meter, lå i koma i fem dager og måtte undergå mer enn ti operasjoner for å rette opp skadene.

  På grunn av skader på balansenerven lider han også av vertigo, svimmelhet forårsaket av høyder. Til tross for disse plagene fortsetter han sin ferd gjennom verden på jakt etter flere høye bygninger å bestige.

  I februar 2003 møtte 100.000 mennesker opp i Abu Dhabi i De Forente Arabiske Emiratene for å se han klatre fasaden på The National Bank of Abu Dhabi.

  - Å klatre på forespørsel er som å gi en konsert. Det er et show, men jeg er ingen Mick Jagger. Jeg kan umulig tiltrekke så mange mennesker, uttalte Robert beskjedent i forkant av arrangementet.

image: Spiderman slår til igjen
<B>PT INDONESIA SATELITTE CORP:</B> 27 etasjer, 110 meter. 25. juli 2004.
<B>SÅ <font face="arial, helvetica, sans-serif">«ENKELT»</font> KAN DET ALTSÅ GJØRES
<B>IKKE FOR DEG MED HØYDESKREKK: Obelisken på Concorde plassen i Paris. 16. april 1998.
<B>REKLAMASTUNT: Dagens klatretur var en del av markedsføringskampanjen i forkant av DVD-lanseringen av <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Spiderman 2»</font>-filmen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media