Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spikerbombe skadet 48 på kjøpesenter

LONDON(Dagbladet): En liten gutt hadde en spiker stikkende ut av brystet, ei ung jente forsøkte fortvilet å få ut spikeren som satt fast i kinnet hennes og over alt lå skadde mennesker i sjokk. En ny terrorbombe smalt igjen i London i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tusenvis av mennesker i Electric Avenue i Brixton da bomba gikk av ved kjøpesentret Iceland. Det var en hjemmelaget spikerbombe, som var plassert i en stor sportsbag.

Tobarnsfaren George Jones(42) fikk bagen kort tid før den smalt. En mann som ennå ikke er identifisert sa til George Jones at noen hadde glemt handlebagen.

-Jeg kikka ned i bagen, og skjønte det var en bombe. I bagen lå sprengstoff som var tapet sammen, masse spiker og skarpe gjenstander. Jeg satte fra meg bagen, ringte politiet og begynte å jage bort kvinner og barn, forteller George Jones.

Slagmark

En liten gutt gikk imidlertid mot bagen, og sto bare få meter unna da det smalt. Gutten unnslapp utrolig nok nesten uskadd. Han fikk en spiker i foten, og ble kjørt inn for behandling av sjokk.

Det var tusenvis av mennesker i hovedgata i bydelen Brixton da det smal klokka 17.30 i går ettermiddag, og det oppsto panikk kort tid etter at bomba eksploderte.

Busser og biler stanset, folk løp i alle retninger og inne på Iceland kjøpesenter lå hardt skadde mennesker over alt.

Politiet og brannvesenet kom raskt til stede, men det oppsto ny panikk da det ble meldt om nok en bombe like ved. Politiet brukte harde midler for å få folk i sikkerhet, før de lettet kunne konstatere at den andre bomben var en feilmelding.

48 mennesker er rapportert skadd, blant disse en 23 måneder gammel gutt. Han fikk hodeskader da bomben eksploderte, men skadene skal ikke være livstruende.

Fryktelige scener

De fleste av de skadde ble kjørt til Kings College Hospital i London, hvor det ble innkalt store ekstramannskaper.

Øyenvitner i Brixton forteller til britiske nyhetsmedier om fryktelige scener som åpenbarte seg minutter etter at bomba detonerte.

-Det var en fryktelig eksplosjon. Glass ble knust, gjenstander fløy gjennom lufta og så steg det røyk opp fra kjøpesentret. Folk i gata kastet seg ned på bakken, og deretter kom panikken, forteller redaktør David Gledhill i Bath Cronicle.

Det var ikke gitt melding om bomben på forhånd, noe som er uvanlig. Politiet ville i går kveld ikke spekulere i hvem som hadde plassert bomben ved kjøpesentret.

-Mulighetene er mange. Vi er i krig med Serbia, Storbritannia har ikke mange venner i Iran og Brixton er et strøk av London hvor svært mange fargede mennesker bor, sa en talsmann for politiet i går kveld.

Sikkerhetsekspertenes verste scenario er at dette er en bombe plassert av serbiske terrorister. Da vil alarmen gå på alvor i London.

-Vi vil allerede nå utelukke at dette handler om tradisjonell nord-irsk terrorisme, sier politiet.