- Spikeren i kista for riksrett

I dag skal spesialetterforsker Robert Mueller vitne om den såkalte Russland-etterforskningen. Norsk ekspert tror det blir et antiklimaks for dem som ønsker Trump vekk.

SE TV NÅ: Mueller vitner om Russland-etterforskningen. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag tropper en ganske motvillig spesialetterforsker Robert Mueller opp i Representantenes hus, der han skal svare på spørsmål om rapporten fra den såkalte Russland-etterforskningen.

For åpent kamera

Mueller har flere ganger gitt uttrykk for at han ikke ønsker å vitne for Kongressen, men etter å ha blitt stevnet gikk han med på å møte opp. Han skal vitne for åpent kamera i justiskomiteen og etterretningskomiteen, i henholdsvis tre og to timer.

Det er ventet at det er en svært tilbakeholden spesialetterforsker som møter for de folkevalgte. Han har tidligere sagt at han ikke kommer til å gå utover det som allerede står i rapporten.

I forkant av høringene har Mueller bedt Justisdepartementet om retningslinjer for hvordan han skal forholde seg til spørsmålene som kan dukke opp.

Justisdepartementet svarte med at de forventer at Mueller «ikke vil gå utover» den offentlige versjonen av rapporten, skriver Washington Post.

Det store spørsmålet for demokratene er hvorvidt de skal stille presidenten for riksrett for å ha hindret Muellers etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer