Ullevål sykehus

- Spikeren i kista

Ap's helsetopp ber sykehusaksjonistene om å gi seg. - Det er over for Ullevål sykehus, sier nestleder i helsekomiteen Cecilie Myrseth.

DET ER OVER: Nestleder i helsekomiteen på Stortinget, Cecilie Myrseth ( AP), gjør det klinkende klart at kampen om Ullevål sykehus er over. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
DET ER OVER: Nestleder i helsekomiteen på Stortinget, Cecilie Myrseth ( AP), gjør det klinkende klart at kampen om Ullevål sykehus er over. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ansatte og aksjonister kjemper fortsatt en innbitt kamp for å videreføre Ullevål sykehus som en del av Oslo universitetssykehus (OUS).

I forrige uke rykket lege og ansattrepresentant Christian Grimsgaard ut i Dagbladet og beskyldte regjeringen for å «gå amok med MasterCard».

Men beskjeden fra Ap's mektigste helsepolitiker på Stortinget er klar: Kampen er over.

- Dette slaget er tapt. Vi kommer ikke til å snu når det gjelder nye Oslo universitetssykehus. Den spikeren i kisten er satt, slår nestleder i helsekomiteen, Cecilie Myrseth (Ap), fast.

- Må gi seg

«Redd Ullevål sykehus» har vært en av de synligste aksjonene de siste åra, med tilstedeværelse ved politiske begivenheter som partilederdebatter, statsbudsjett og Arendalsuka.

Selv etter endelige vedtak på Stortinget har motstanderne av å legge ned Ullevål fortsatt kampen, med gjentatte utspill det siste året. Sist sto kampen om reguleringsplanen i Oslo bystyre.

Myrseth er lei av de gjentatte forsøkene på å snu avgjørelsen, og mener motstanderne nå må innrømme nederlaget.

- På et tidspunkt må man gi seg med omkamper. Det kommer ikke til å bli noe annet flertall for å gjøre noe annet. Nå er prosjektet og byggingen i gang, så det kommer til å skje, sier Ap-toppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer