Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spikret døde kaniner opp i trærne på naboskolen

Og heiste død kanin opp i flaggstanga. Nå blir russespøken politianmeldt.

LA IGJEN HILSEN: Russekrigen mellom to videregående skoler i Grimstad har tatt en ny vending. I dag ble rektor og elever møtt av fem døde kaniner - hvorpå èn var heist opp i flaggstanga.  Hilsenen «blå makt, rød slakt», ga tydelig beskjed om hvem av de røde og blå russene som som var avsender. Foto: Privat
LA IGJEN HILSEN: Russekrigen mellom to videregående skoler i Grimstad har tatt en ny vending. I dag ble rektor og elever møtt av fem døde kaniner - hvorpå èn var heist opp i flaggstanga. Hilsenen «blå makt, rød slakt», ga tydelig beskjed om hvem av de røde og blå russene som som var avsender. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Kaninene var vrengt og innvollene hang ut. De var dessuten sprayet med rødfarge, så det lignet blod.

Slik beskriver assisterende rektor Liv Tjøstolvsen ved Dahlske videregående skole i Grimstad, synet som møtte henne og flere elever i dag morges.

Totalt var fire harer spikret opp i skolens prydtrær. I tillegg var en kanin heist opp i skolens flaggstang, skriver Agderposten i dag.

Langvarig russekrig De skyldige hadde også etterlatt seg en plakat med en kort beskjed: «blå makt, rød slakt».

Ut fra denne beskjeden forstod rektor umiddelbart at de døde kaninen var plassert der av russen på naboskolen - Drottningborg videregående skole.

Krigen mellom rødrussen på Dahlske og blårussen på naboskolen Drottningborg i Grimstad har nemlig vedvart i mange år. Bruken av døde dyr er imidlertid en opptrapping rektor Tjøstolvsen ikke setter pris på.

- Det har vært gnisninger mellom skolene i alle år, men med denne spøken oversteg blårussen en grense. Dette var grotesk, sier hun.

Politianmelder Hun har derfor valgt å politianmelde forholdet, og har i ettermiddag også sittet i møte med rektor på Drottningborg skole.

- Det er viktig å markere overfor russen at dette ikke er greit, og at slike handlinger ikke er akseptable, sier Tjøstolvsen.

Ifølge Agderposten vil politiet i Grimstad se nærmere på episoden.

- Vi skal se på saken og henvende oss til Drottningborg. Det er ikke noe som tyder på at dyrene er blitt mishandlet, men det er uansett uheldig og en spøk som har gått for langt, sier etterforskningsleder Leif Viken ved Grimstad politistasjon til avisa.

- Her er det snakk om tilgrising. Ifølge vår informasjon er harene blitt avlivet på legal måte og brukt i undervisningsøyemed. Hadde dyrene vært levende, ville saken vært annerledes. Men slikt ser uansett makabert ut og kan bli oppfattet som grusomt, tilføyer han.

- Ment som gøy Også russepresident Stian Wirak ved blåruss-skolen Drottningborg, understreker at det aldri var snakk om dyremishandling.

- Dyra var drept ordentlig på forhånd, og ble brukt i en biologitime på skolen. Noen fikk tak i dem derfra, forklarer han til Dagbladet.

Han mener at reaksjonene på russespøken er overdrevne.

- Det har alltid vært en krig mellom Grimstad-skolene, og dette var bare ment som gøy - og som hevn for at russen på Dahlske nylig tilgriset skolen vår med hestebæsj. Jeg skjønner at noen kan synes at det er på kanten å bruke døde dyr i russekrigen, men jeg synes ikke det er noe verre, sier han.

Ti skyldige Han forteller at det var i underkant av ti personer som danderte naboskolen med de døde kaninene, og presiserer at det er snakk om enkeltpersoner og ikke hele russekullet som står bak opptrinnet.

- Både jeg personlig og rektor har vært i dialog med de skyldige, sier Wirak.

I FLAGGSTANGA: De døde kaninene skal ha blitt brukt i en disseksjonstime på Drottningborg skole. En av dem ble heist opp i flaggstanga på naboskolen - Dahlske. Foto: Privat
I FLAGGSTANGA: De døde kaninene skal ha blitt brukt i en disseksjonstime på Drottningborg skole. En av dem ble heist opp i flaggstanga på naboskolen - Dahlske. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media