- Spill lotto og tipping fra kommisjonæren i dag

Norsk Tipping rammet av dataangrep. Nettspillere kommer ikke inn.

 TIPPETRØBBEL PÅ NETT:  Kveldens finaleoppgjør i FA-cupen mellom Liverpool og Chelsea er blant kampene mange av Norsk Tippings nettkunder ikke får spilt i ettermiddag på grunn av dataangrep. Her fra det forrige oppgjøret mellom de to engelske gigantene i kvartfinalen i Ligacupen 29. november i fjor. Chelsea's David Luiz header mot Liverpool-målet.  FOTO: Kirsty Wigglesworth, AP/NTB SCANPIX.
TIPPETRØBBEL PÅ NETT: Kveldens finaleoppgjør i FA-cupen mellom Liverpool og Chelsea er blant kampene mange av Norsk Tippings nettkunder ikke får spilt i ettermiddag på grunn av dataangrep. Her fra det forrige oppgjøret mellom de to engelske gigantene i kvartfinalen i Ligacupen 29. november i fjor. Chelsea's David Luiz header mot Liverpool-målet. FOTO: Kirsty Wigglesworth, AP/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norsk Tipping er rammet av et massivt dataangrep som fører til at mange nettspillere ikke får levert sine kuponger på oddsen, lotto eller tippekupongen med sju millioner i premiebonus i ettermiddag.

- Spillet fungerer uten problemer ute i butikkene hos kommisjonærene og på mobiltelefon, og vi oppfordrer nettspillere med problemer om å gå til kommisjonær dersom de skal være sikre på å få levert kupongene i dag.

- Vi kan dessverre ikke si når nettproblemene er over, sier kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping til Dagbladet.

Mellom 20 og 25 prosent av omsetningen skjer via nett.

DDoS-angrep - Vi har vært rammet av heftige angrep fra utenlandske IP-adresser siden 17. april med ujevne mellomrom. Det er ikke noe virus og heller ikke hackerangrep, men tydeligvis noen som vil blokkere nettsidene våre med å sette inn massiv trafikk. Ekspertene kaller det DDoS-angrep, sier Vikøren.

På it-nettstedet digi.no kan du lese mer om DDoS-angrep.

Da problemene startet for snart tre uker siden, løste Norsk Tipping problemene ved å blokkere for all trafikk fra utenlandske IP-adresser.

- Årets beste kupong Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad sier det antakelig er ekstra interesse for å levere nettspill i dag.

- Det er en av årets beste tippekuponger så langt, med norsk breddefotball. Og ikke minst over 6,2 millioner i bonusutbetaling til  deling  på de som får 12 rette.

- I tillegg er det mange spennende oddsobjekter, med avslutning i flere ligaer og finale i FA-cupen mellom Chelsea og Liverpool, sier Dybwad.

Her er dagens tips fra Dagbladets oddsekspert.