Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spill og politikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • For vel ei uke siden vedtok Stortinget at spilleautomater skal forbys i butikker og storsentre. Politikerne er blitt overbevist om at automatvesenet er en fare for folkehelsa. Folk blir spilleavhengige og bruker mer penger enn de har. Men politikerne måtte også erkjenne at det er mye samfunnsgagnlig som finansieres gjennom spill. Derfor var det nok et sterkere ønske om å regulere markedet enn å avskaffe det som lå til grunn da Stortinget også besluttet å la Norsk Tipping få enerett på gevinstspilleautomater fra 2006.
  • Nå skjønner vi mer av partienes tvetydige holdning til spillegalskapen. De lever jo av det selv. Ifølge Aftenposten håver partilagene i Oslo inn millioner på automater. Hvis det er slik at spill kan gi sykelig avhengighet - og det er det all grunn til å tro - går vi ut fra at partienes automater er like forkastelige som både private entreprenørers og humanitære organisasjoners. Partisekretærene sier at det ikke har vært noe diskusjon om dette. Men det bør det bli. Partiene kan ikke ha én mening for andres spill og én for sine egne.