Spillegal fikk strafferabatt

30-åringen fra Kristiansand fikk massiv strafferabatt for sine tallrike vinningsforbrytelser. Han lider av såkalt patologisk spillelidenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): I årevis har mannen brukt tid og penger på spilleautomater. Nå får hans sykelige spilletrang følger for straffeutmålingen for en rekke tilståtte innbruddstyverier.

Bøtlagt og domfelt

Mens aktor krevde ett års ubetinget fengsel for den vanekriminelle mannen, nøyde dommerfullmektig Irene Tveite seg med å dømme ham til seks måneders fengsel. Halve straffen ble gjort betinget.

Han er tidligere domfelt seks ganger for vinningsforbrytelser. I tillegg er han bøtelagt ni ganger for tyverier.

Spillegal

Dommeren skriver i dommen at hun har tatt hensyn til mannens spillelidenskap. 30-åringen oppfyller de faglige kriteriene for sykdommen. Han har tidligere gått til psykolog for behandling og terapi.

Mannen avslørte seg delvis fordi han brukte samme framgangsmåte i en rekke tyverier. Først stjal han nøkler, som seinere ble brukt til tallrike innlåsningstyverier i området rundt Høgskolen i Agder.

Utrygge naboer

Blant annet låste han seg inn i minst ti leiligheter i Studentsamskipnadens hybelhus

Dommeren har i skjerpende retning lagt vekt på at de mange innbruddene skapte en utrygg følelse blant mange av beboerne rundt høgskolen.