Spillegalskap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at debatten om spilleavhengighet har rast med intensitet og styrke i flere år undrer det oss, at Oslo Ap fortsatt livnærer seg på slike inntekter. Det er over to år siden vi i Dagbladet konfronterte Oslo Venstre med liknende inntektskilder. Folk visste at Røde Kors, Redningsselskapet og andre frivillige organisasjoner tjente millioner på den omseggripende spillgalskapen. At også politiske partier hadde gjort seg spilleavhengige var overraskende. I samme forbindelse krøp Ap til korset da rikspartiet fant ut at lokallag hadde inntekter fra automater og lovet bot og bedring.

Ennå har ikke lokalpartiet til statsministeren klart å gjøre seg uavhengig av spilldjevelen. Det kler partiet svært dårlig i innspurten av en valgkamp. Det er dokumentert at tilbøyeligheten til pengespill er sterkere blant folk som har lite å rutte med. Derfor må det betraktes som en fattigmannsskatt. Dessuten bidrar spillemanien til å opprettholde en illusjon om at det er mulig å tjene raske penger, noe som igjen undergraver både virkelighetssans og arbeidsmoral. Noen bør snart se disse sammenhengene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer