Spillekspert latterliggjør Breiviks våpentrening fra dataspill

- I så fall sitter det millioner med eksperter på krig foran TV-ene der ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I sal 250 i Oslo tinghus i dag fortalte tiltalte Anders Behring Breivik hvor godt dataspillet «Modern Warfare 2» er for å få trening i siktesystemer på ekte våpen, og at han selv opparbeidet erfaring i dette ved å spille.    Han sier han absolutt fikk bruk for dette senere, og innrømmer på spørsmål fra aktor at han «hadde stor nytte av [spilltreningen]» på Utøya.

Breivik beskriver Modern Warefare 2 som en krigssimulator.

Actionfilm Ifølge Dagbladets spillekspert, Jarle Hrafn Grindhaug, er «Modern Warfare 2» ingen krigssimulator.

- Det minner mer om en actionfilm fra Hollywood og simulerer på ingen måte noe som kan ligne på ekte konfliktsituasjoner. Spillet simulerer heller ikke realisme når det kommer til taktikk eller fysiske lover, sier Hrafn Grindhaug.

Han forklarer at Forsvaret bruker spesialutviklet programvare (Virtual Battlespace Systems), som kan minne om spill, men at reglene der er ganske andre.

- Våpen og utstyr har kanskje rett navn og fungerer noenlunde likt, men det har stort sett alle skytespill i dag, sier Hrafn Grindhaug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.