- Spiller det egentlig noen rolle?

Vi ble med på «Kom inn», og fikk middagsbesøk av nyankomne flyktninger.

MIDDAGSBESØK: Kurdiske Arisha (6) og norske Tarjei (6) leker sammen etter å ha spist middag denne uka, som del av det frivillige initiativet «Kom inn». Foto: Privat
MIDDAGSBESØK: Kurdiske Arisha (6) og norske Tarjei (6) leker sammen etter å ha spist middag denne uka, som del av det frivillige initiativet «Kom inn». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som nyhetsjournalist er det sjelden jeg blir virkelig berørt av ting jeg skriver om. Jeg skriver om mye fælt. Hvis jeg skulle ta inn over meg absolutt alt det vi jobber med, måtte jeg ha funnet meg noe annet å gjøre.

Men torsdag var jeg på gråten, da jeg skrev en sak om tre år gamle Aylan. Den druknede gutten er blitt et symbol på det som kalles flyktningkrisa. Forrige gang jeg gråt på jobb var på morgenen 23. juli 2011.

Det som gjorde det spesielt for meg denne gangen, utover at bildet i seg selv er forferdelig å se på, kanskje særlig for meg som selv har en treåring, var også at jeg kvelden før hadde middagsbesøk av Shabnam (32), Salah (33) og Arisha (6).

«Kom inn» Som Aylan og familien hans er de kurdere. Og for litt over et år siden kom de til Norge via Tyrkia og Hellas, blant annet etter en båttur som Aylan og hans familie.

Vi fikk besøk, fordi jeg forrige helg meldte meg på det nyoppstartede initiativet «Kom inn», som jeg så via Facebook. De vil spleise nordmenn og relativt nyankomne flyktninger til middagsbesøk for norsktrening og generell hygge. Fint opplegg, tenkte jeg, og fylte ut skjemaet. Tilfeldighetene ville ha det til at «Kom inn»-folka spleiset våre to familier først, og at vi gjennomførte den første middagen i prosjektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.